Tupakan hajun poistaminenLähetä Linkki
Tweet

Tupakan haju on vaikeasti poistettava etenkin tiloista joissa on tupakoitu pitkään. Kerrostaloissa tupakan haju saattaa tulla myös naapurihuoneistosta, parvekkeen kautta. Taloyhtiön tai kunnan terveysviranomaisten asia on estää se ettei tupakan haju kulkeudu toisiin huoneistoihin taloyhtiössä.

Vinkit tupakan hajun poistamiseksi
Tupakan hajun, joka ei ole päässyt pinttymään saa usein pois tuulettamalla. Toiset käyttävät myös kahvinporoja tai etikkavettä tupakan hajun poistoon. Voit asettaa täysinäisiä, käytettyjä kahvinkeittiminen suodatinpusseja huoneeseen jossa on tupakan hajua. Aseta suodatinpussit niin etteivät ne ole suoraan lattian tai pöydän päällä, vaan esimerkiksi lautasella tai tarjottimella.

Tupakan hajun poisto asunnosta
Mikäli tupakan haju on päässyt pinttymään eivät normaalit kotikonstit välttämättä poista tupakan hajua asunnosta. Vanhassa asunnossa jossa on tupakoitu pitkään, voidaan joutua vaihtamaan muovimatto ja maalaamaan seinät ja katto. Maali- ja rautakaupat opastavat oikeanlaisen maalin valinnassa.

Tupakan hajut pois autosta
Normaalien kotikonstien lisäksi tupakan hajun saa poistettua autosta otsonaattorilla, vuorattavalla höyrypesurilla tai painehuuhtelulaitteella. Pesu- ja huuhtelulaitteilla tulee käsitellä auton tekstiilipinnat tekstiilinhoito-ohjeen mukaisesti. Jos autossa on tupakoitu usein, etenkin auton katto on syytä puhdistaa.

Otsonaattori poistaa tupakan hajuja
Otsonaattoria käytetään usein homeen aiheuttaman hajuhaitan lieventämiseen ja poistoon. Vuokratavan otsonaattorin avulla monet ovat päässeet eroon tupakan hajusta niin asunnossa kuin autossakin. ”Otsonitykkiä” kannattaa kysellä konevuokraamoista tai siivousvälineitä/koneita vuokraavista yrityksistä. Lue lisää otsonoinnista.

  • Kahvinporot ja etikka avuksi tupakan hajunpoistossa
  • Seinien ja katon uudelleen maalaaminen
  • Höyrypesu- ja otsonointilaitteet poistavat hajuja
  • Muista tekstiilien ja pintojen hoito-ohjeetLue lisää: SiivousohjeitaUutta siivous infossa


© 2011 Siivous.info