valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Tahranpoisto opas

Tahranpoisto vaatii tuntemusta sekä puhdistettavasta materiaalista että sen tahrineesta aineesta, joten kyseessä ei ole kaikista helpoin työtehtävä. Päällimmäisenä ideana tahranpoistossa on poistaa pinnalle tullut tahra, ilman että puhdistettava pinta kuluu tai muutoin kärsii puhdistuksesta. Tästä syystä tahranpoisto onkin tärkeää suorittaa aina puhdistettavan materiaalin ehdoilla, näin tulee toimia olipa kyse sitten tekstiilipintojen puhdistuksesta tai lattian puhdistuksesta. Tämä toimintamalli varmistaa ettei tahranpoisto aiheuta puhdistettavan materiaalin haalistumista, värjääntymistä tai mahdollisen pinnoitteen rikkoutumista. Selvitä siis aina etukäteen millä puhdistusaineilla ja millä työtavoilla tahranpoisto voidaan suorittaa. Monesti onnistunut tahrojen poisto vaatii nopeita toimenpiteitä, koska pinttymään päässyt tahra on usein jo värjännyt tai vahingoittanut puhdistettavaa pintaa.

Jaa omat tahranpoistovinkkisi muille
Mikäli mielessäsi on toimivia vinkkejä erityyppisten tahrojen poistamiseen, voi jakaa vinkkisi muille Siivous.Infon käyttäjille. Pistäydy Facebook-sivuillamme kertomassa omat vinkkisi, tai käytä artikkeleiden lopussa olemaa kommentti-toimintoa.


Ohjeet tahrojenpoistoon

Kokosimme tälle sivulle yhteen Siivous.Infosta löytyviä artikkeleita, jotka käsittelevät tahrojen poistoa erityyppisistä pinnoista ja materiaaleista. Oheisten artikkeleiden avulla saat pohjatietoa tahrojen kanssa työskentelystä, tarvittavista apuvälineistä, pesuaineista ja puhdistusaineista sekä eri materiaalien erityisominaisuuksista. Huomaathan että jos olet poistamassa tahraa esimerkiksi erityisen arvokkaasta tekstiilistä, etkä omaa riittävää kokemusta kyseisen materiaalin kanssa työskentelystä, kannattaa kääntyä asiansa osaavan pesulan puoleen.

Hyödynnä myös sivustomme ylälaidasta löytyvää sivustohakua kun etsit vastauksia tahranpoistoon, pyykinpesuun ja kotitöihin liittyvissä kysymyksissä.

Tahranpoistoa käsitteleviä artikkeleita
mustikan tahroja

Mustikkatahrojen poisto

Mustikka sisältää voimakkaita väriaineita, jotka värjäävät helposti lähes kaikki tekstiilit. Katso vinkit mustikkatahrojen poistoon.
Lue mustikkatarhojen poistosta

punaviinin tahrima kangas

Punaviinitahrojen poistaminen

Punaviini aiheuttaa vaikeasti poistettavia tahroja, jotka näkyvät helposti etenkin vaaleissa tekstiileissä. Lue lisää punaviinitahrojen poistosta
 
ruskea sappisaippua

Sappisaippuan käyttö

Sappisaippua on monelle hieman tuntematon puhdistusaine, joka tepsii useisiin erityyppisiin tahroihin. Sappisaippua tahranpoistossa

 

Ladataan hakua