valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Pyykinpesu sujumaan

Pyykinpesu on varsin arkinen osa kodinhoitoa, joka kuitenkin vähän väliä aiheuttaa monille pientä päänvaivaa. Mitä kaikki vaatteiden hoito-ohjeista löytyvät pyykinpesu symbolit tarkoittavat? Miten pestävät vaatteet on hyvä lajitella ja käsitellä? Voiko vaatteiden nukkaantumista ehkäistä pesutapoja muuttamalla? Mitä tehdä kun puuvillainen paita ei puhdistu pesussa kunnolla? Miten pesupähkinät toimivat apuna pyykkiä pestäessä? Huuhteluaine – tarvitaanko sitä edes? Ja mitä ihmettä on pesuaineiden yhteydessä mainittava zeoliitti? Näihin ja muutamaan muuhunkin, pyykinpesua käsittelevään kysymykseen löydät vastauksen Siivous Infon pyykinpesu -osiosta.

Näiden aiheiden lisäksi löydät Siivous.infosta myös muita vaatehuoltoa ja tekstiilipintojen puhdistusta käsitteleviä artikkeleita.

Jaa omat pyykinpesuvinkkisi
Olemme hiljattain lisänneet artikkeleihin kommentointi-toiminnon, jonka avulla voit jakaa omat vinkkisi muille sivuston käyttäjille. Vaihtoehtoisesti voit esittää omat vinkkisi myös Facebook-sivuillamme.


Pyykinpesu – ohjeet ja vinkit

Kokosimme tälle sivulle yhteen muutamia Siivous.infosta löytyviä artikkeleita, joiden aiheena on pyykinpesu tai pyykin esi- tai jälkikäsittely. Voit hyödyntää artikkeleiden sisältää tietoa kun haet uusia toimintatapoja helpottamaan omaa pyykinpesu-urakkaasi; tai kun haluat vain vaihtelua arkisiin rutiineihin.

Huomioi myös että paikalliset pesulapalvelut ovat aina käytettävissäsi, jos tekstiiliin tai vaatteeseen tullut tahra alkaa vaikuttamaan liian haastavalta, tai puhdistettava tekstiili on sinulle erityisen arvokas.

Tutustu alla oleviin artikkeleihin tai käytä sivun ylälaidasta löytyvää hakutoimintoa apunasi kun etsit vastauksia pyykinpesua ja tahrojen poistoa koskeviin kysymyksiin.

tekstiilien pesumerkit

Mitä pesumerkinnät tarkoittavat

Pesumerkinnät on syytä käydä huolella läpi jo pyykkiä lajiteltaessa, jotta pestävät tekstiilit päätyvät oikeaan koneelliseen.
Lue lisää pesumerkeistä

pyykinpesulämpötilan valinta

Oikean pesulämpötilan valitseminen

Pestävää tekstiiliä vastaavan pesulämpötilan valita on yksi keskeisimmistä asioista pyykinpesussa. Katso mitkä ovat tekstiilien yleisimmät pesulämpötilat
Lue lisää pesulämpötilan valinnasta

pyykin valkaisu

Pyykin valkaisu

Pyykin ja vaatteiden valkaisu poistaa monet tahrat ja värjääntymät, sekä palauttaa etenkin vaaleaan tekstiilin alkuperäisen värin. Lue pyykin ja vaatteiden valkaisusta
 
Pyykin huuhtelu

Huuhteluaineen korvaaminen

Perinteisellä etikalla on useita käyttökohteita kodinhoidossa. Joissain tilanteissa etikalla on mahdollista korvata myös huuhteluaineet. Etikan käyttö huuhtelussa

 


Katso lisää ohjeita pyykinpesuun >


farkkujen peseminen

Farkkujen peseminen

Farkut on hyvä pestä nurjapuoli ylöspäin käännettyä ja mahdolliset napit avattuina. Lue mitä muuta huomioitavaa farkkujen pesemiseen liittyy. Ohjeet farkkujen pesuun
 
pyykin kuivaaminen

Pyykinkuivaus

Pyykin kuivaamiseen tapahtuu aina kuivattavan tekstiilin ehdoilla, jolloin vältytään tekstiilin virttymiseltä ja venymiseltä. Lue lisää pyykinkuivauksesta

Huomioi pesumerkit aina pyykkiä pestessä

Vaatteen pesumerkit on aina syytä huomioida ennen pyykinpesun aloittamista. Ehkä tärkein ja oleellisin pesumerkkien välittämä tieto, joka pesumerkeistä välittyy liittyy kyseisen tekstiilin pesutapaan – – eli onko kyseinen tekstiili vesipestävä vai ei. Lisäksi pesumerkit kertovat myös tekstiilille sopivan pesulämpötilan ja tiedot materiaalille sopivista jälkikäsittelymahdollisuuksista; kuten kuivaukseen ja silitykseen liittyvät suositukset.

Useiden tänä päivänä myytävien tekstiilien pesumerkinnöissä löytyy myös vaatteen kuivaukseen liittyviä erityishuomioita. Yksi voimakkaasti yleistynyt suositus liittyy vaatteen kuivaukseen sisätiloissa, suojassa suoralta auringon valolta ja UV-säteilyltä (suositus kuivata vaate sisätiloissa).


Ladataan hakua