valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Villavaatteiden pesu – villan hoito-ohjeet

Villavaatteiden pesu – villan hoito-ohjeet

Pestyjen villavaatteiden kuivausta
Villavaatteen pesu tulee suorittaa materiaalin ja kappaleen painon mukaan, jotta venymisiltä vältytään.

Villavaatteiden hoito ja pesu
Useasti villavaatteiden pesu hoituu pesukoneessa (uudemmat villavaatteet), mutta mikäli villavaatteen hoito-ohjeessa on maininta käsinpesusta, tai erittäin hellävaraisesta pesusta, tulee villavaatteiden pesu tällöin tehdä käsin. Näissä tapauksissa villavaatteiden pesussa on suositeltavaa käyttää nestemäistä pesuainetta, joka on erityisesti suunniteltu villan ja villavaatteiden pesuun (ei siis normaalilla pesuaineella). Jos villavaatteen pesuohjeessa ei erikseen mainita pesulämpötilaa, niin villa pestään yleensä 30-40 asteisessa vedessä.

Villavaatteiden hoito – peseminen
Villavaatteiden pesu aloitetaan liuottamalla pesuaine huolellisesti veteen. Villavaatteen pesu tulee puolestaan hoitaa melko nopeasti. Villaa ei varsinaisesti tule liottaa, ja pesun yhteydessä kannattaa välttää turhaa hankausta.

Villan hoito – jälkikäsittelyt
Pesun jälkeen villavaatteesta puristetaan ylimääräinen vesi pois. Voit esimerkiksi rullata villavaatteen paksun froteepyyhkeen sisään. Varsinkin vaaleiden villavaatteiden kanssa, kannattaa käyttää myös vaaleaa pyyhettä, ettei villa ime itseensä väriä pyyhkeestä.

Villan hoito – kuivaus
Villavaate kuivataan pesun jälkeen aina vaakatasossa. Paras paikka villavaatteen kuivaamiselle on lämmin ja ilmava paikka. Villaa ei tule pesun jälkeen viedä kuivumaan paikkaan jossa se voisi altistua auringon valolle; suora auringon valo kellastuttaa helposti, varsinkin vaaleat villavaatteet. Villavaatteita ei myöskään tule kuivattaa lämpöpatterin päällä.

Villavaatteiden hoito
Villavaatteiden säilytys on suositeltavaa tehdä väljästi laskostettuna. Villavaatetta ei ole suositeltavaa ripustaa henkariin pitkiksi ajoiksi, sillä villa vaate saattaa venyä/menettää muotonsa. Villavaatetta voi usein myös harjata (esim. vaateharjalla), jos vaatteeseen on tullut pölyä tai muuta irtolikaa. Märkää villavaatetta ei kuitenkaan pidä mennä harjaamaan. Lisäksi säännöllinen tuulettaminen on tärkeä osa villavaatteiden hoitoa.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua