valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Voiko etikalla korvata huuhteluaineet?

Voiko etikalla korvata huuhteluaineet?

Huuhteluaineen korvaaminen etikalla
Etikkaa voidaan tietyissä tapauksissa käyttää huuhteluaineen korvikkeena.

Elintarvikkeeksi ja päivittäistavaraksi luokiteltavaa väkiviina etikkaa käytetään apuna pyykinpesussa monella eri tavalla – – yksi vanha ja joskus melkein jo unohtunut tapa on käyttää etikkaa huuhteluaineena. Maltillisesti annosteltuna etikka sopii käytettäväksi tyypillisimpien vaatekuitujen pesun apuvälineenä; eli tietyissä tilanteissa etikkaa on mahdollista käyttää huuhteluaineen korvikkeena. Ohessa muutamia huomioita ja vinkkejä, joiden avulla etikkaa voidaan käyttää huuhteluaineena.

Kuten monet etikkaa huuhteluaineena kokeilleet ovat huomanneet; etikka neutralisoi pyykin hajuja, kirkastaa värejä, estää jonkin verran tekstiilien nukkaantumista ja neutralisoi emäksiset pesuainejäämät pyykistä.

Etikan käyttö huuhteluaineena – annostelu
Etikkaa voidaan lisätä pesukoneen huuhteluainelokeroon noin 0.5-1 dl pyykin määrästä ja koneen koosta riippuen. Mikäli et ole ennen kokeillut etikan käyttöä huuhteluaineena, voit aloittaa huomattavasti pienemmällä määrällä etikkaa. Omiin käyttötarkoituksiin sopivan määrän löytääkin parhaiten juuri kokeilemalla.

Kun etikkaa käytetään huuhteluaineena, tulee annostelussa huomioida etikan oma haju. Mikäli annostelet etikkaa liikaa jää koneeseen ja vaatteisiin etikan haju, joka yleensä lähtee tuulettamalla tai viimeistään seuraavassa pesussa (etikan haju on suhteellisen nopeasti haihtuva). Tästä syystä etikan käyttöä huuhteluaineena voi kokeilla sellaisessa koneellisessa, joka ei sisällä tärkeitä vaatteita.

Ennen etikan käyttöä huuhteluaineena kannattaa tutustua pesukoneen käyttöohjeeseen ja selvittää onko etikkaa mahdollista käyttää koneessa; usein tähän ei ole mitään estettä, mutta mikäli käyttöohjekirjassa muuta mainitaan tulee valmistajan ohjeita noudattaa. On myös hyvä huomioida ettei etikkaa kannata välttämättä käyttää huuhteluaineena erityisten arkojen tekstiilien kanssa (tekstiilit joiden pesussa on jo muutenkin ongelmia), tai sellaisten tekstiilien kanssa joiden pesun yhteydessä ei muutoinkaan tule käyttää huuhteluainetta.

  • Aloita pienellä määrällä ja etsi omiin tarpeisiin sopiva annostelu
  • Etikka huuhteluaineena kirkastaa tekstiilin värejä
  • Vältä etikan yliannostelua, muutoin vaatteet haisevat etikalta


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua