valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Kodin remontit ja korjaukset

Siivous.Infon kodin remontit –osiosta löydät toimivia vinkkejä niin maalaamiseen kuin tapetointiin, sekä ohjeita useiden erityyppisten pitojen ylläpitoon ja huoltoon. Kotona tehtävä remontointi ei automaattisesti tarkoita tilojen ilmeen tai käyttötarkoituksen muuttamista, vaan kodin remontit voivat olla myös niin sanottuja ylläpitokorjauksia, joiden tarkoituksena on jatkaa jo valittujen materiaalien ja ratkaisujen käyttöikää. Säännöllisesti suoritetulla ylläpitokorjauksella ja pienellä remontoinnilla kodin pinnat saadaan pidettyä hyvässä kunnossa, jolloin remontoinnin kustannuksetkaan eivät nouse kohtuuttomiksi.


Huomioitavaa kodin remonteissa

Useimmissa tapauksissa kotona tehtävä remontointi voidaan suorittaa asukkaan tai kiinteistön omistajan toimesta. On kuitenkin olemassa muutamia tilanteita, jolloin kodin remontit on syytä jättää ammattilaisten tehtäväksi. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi sähkötyöt tai jonkin suuremman kokonaisuuden uusiminen (esimerkiksi omakotitalon vesikaton vaihto). Tämän tyyppisillä töillä on yleensä aina vaikutusta myös asunnon arvoon, jonka vuoksi työn jälkeen ja laatuun kannatta panostaa.

maalaus kotona

Maalaus on nopea tapa ehostaa kodin pintoja

Maalaus on helppo ja monesti myös melko edullinen tapa pitää kodin pinnat hyvässä ja edustavassa kunnossa.
Tutustu maalaus -osioon

tapetointi kotona

Tapetoinnilla uusit kodin ilmettä

Tapetointi on varsin kustannustehokastapa uusia suurienkin neliömäärien ilmettä.
Katso ohjeet tapetointiin

maalaaminen sisätiloissa

Sisämaalaus

Sisämaalauksella tarkoitetaan kaikkea sisätiloissa tapahtuvaa maalaamista. Katso vinkit sisämaalaukseen.
 
maalaaminen ulkotiloissa

Ulkomaalaus

Ulkomaalaus käsittää kaikki ulkona tapahtuvan maalauksen huoltomaalauksista uusien pintojen käsittelyyn. Lue lisää ulkomaalauksesta.
Suunnittele kodin remontit huolella ja säästä

Teetpä asuntosi remontin sitten itse tai teetät remontin siihen erikoistuneella yrityksellä, on hyvällä suunnittelulla mahdollista saada aikaan pientä säästöä. Käytettävien materiaalien kohdalla säästöä voidaan saada aikaan valitsemalla kestäviä ja pitkäikäisiä materiaaleja, sekä huomioimalla tilan käyttö materiaaleja valittaessa. Käyttöä ja aikaa kestävät materiaalit eivät ostohetkellä ole välttämättä kaikkein edullisimpia, etenkään jos kyseessä on pinta jonka tulee kestää runsaasti toistuvaa rasitusta. Tällöin materiaalien tuoma säästö tulee monesti esiin ajan ja pitkän käyttöiän kautta, jolloin materiaalin tuomat kulut voidaan jakaa koko käyttöiälle. Materiaaleissa säästöä voidaan saada aikaan myös siten, että käytettävä materiaali valitaan niistä vaihtoehdoista joita rautakaupalla (tai muulla liikkeellä) on omassa varastossaan. Mikäli myyjä joutuu tilaamaan halutut materiaalit tukusta tai maahantuojalta, tulee asiakkaan maksettavaksi yleensä listahinnan mukainen taksa, johon myyjä ei juurikaan pysty vaikuttamaan.Ladataan hakua