valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Kylpyhuoneen maalaus – mitä kannattaa huomioida

Kylpyhuoneen maalaus – mitä kannattaa huomioida


Kylpyhuoneen maalaaminen on helppo tapa uusia kylpyhuoneen ilmettä. Kylpyhuoneen maalaus ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen projekti, sillä kyseessä on ns. märkätila. Märkätilalla tarkoitetaan huonetta, joka käyttötarkoituksena vuoksi joutuu alttiiksi kosteudelle; tästä syystä kylpyhuoneen maalauksessa tuleekin käyttää erityisesti märkätiloille suunniteltuja maaleja ja tuotteita. Näin toimimalla maalaus tuottaa toivotun lopputuloksen.

Kylpyhuoneen maalaus ja ilmankosteus
Jotta kylpyhuoneen maalaus onnistuisi, tulee ilmankosteuden olla kohdillaan. Kosteus suosituksen vaihtelevat hieman tuotteittain, mutta yleensä suositeltava kosteus on alle 60-70% (tarkasta suositeltava kosteuslukema tuotteen käyttöohjeesta tai myyjältä). Myös käsiteltävän pinnan tulee olla riittävän kuiva, jotta kylpyhuoneen maalaus onnistuisi. Tilan kosteutta voidaan alentaa viemällä ensinnäkin kaikki vettä sisältävät astiat pois; toiseksi tilaa voidaan tuulettaa (etenkin kesällä) ja kolmantena keinona kosteuden alentamiseen voidaan käyttää lämmittimiä/kosteudenpoistajia.

Kylpyhuoneen maalaus ja työtavat
Kylpyhuoneen maalaaminen tähtää aina saumattomaan ja vesitiiviiseen lopputulokseen. Tästä syystä pohjatyöt, vesisulku ja tasoitukset tulee tehdä huolellisesti ja märkätiloihin sopivilla tuotteilla. useimmiten kannattaa suosia saman tuotesarjaan kuuluvia tuotteita (pohjuste ja pintamaali samalta valmistajalta), tämä on usein paras tapa varmistaa, että tuotteet soveltuvat käytettäväksi yhdessä.

Monissa tapauksissa kylpyhuoneisiin on toteutettu hieman hämärä/tunnelmallinen valaistus. Tämä ei kuitenkaan ole paras mahdollinen valaistus maalaamisen kannalta, joten huolehdi että käytössäsi on myös kunnon valaistus kylpyhuoneen maalaamisen aikana.

Kylpyhuoneen maalaaminen vaatii usein myös vaikeasti puhdistettavien pintojen suojaamista. Kaakelilattia, pytty, suihkukaappi ja lavuaari on hyvä muistaa suorata kylpyhuoneen maalauksen ajaksi. Näin toimimalla vältytään maaliroiskeiden puhdistamiselta. Jos taas kylpyhuoneessasi on kaakeliseinät joita olet maalaamassa, katso kaakelin maalaus.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua