valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Ruokasooda toimii myös siivouksessa

Ruokasooda on monille leivonnasta tuttu tuote, joka tunnetaan virallisemmin nimellä natriumvetykarbonaatti. Vaikka ruokasooda on etikan tavoin lähes kaikille tuttu aine, ei monikaan ole kokeillut soodan käyttöä siivous- ja puhdistusaineena. Ominaisuuksiensa ansiosta ruokasooda mm. valkaisee, puhdistaa ja poistaa epätoivottuja hajuja. Kyseessä on siis puhdistuksen ja siivouksen kannalta varsin monipuolinen ja monikäyttöinen aine.

Ruokasooda puhdistus
Ruokasoodan avulla suoritettava puhdistus tehdään tyypillisesti sekoittamalla jotain toista ainetta ruokasoodaan (esimerkiksi vettä), joissain tapauksissa yhtälöön lisätään vielä lämpö; jolloin hyödynnetään soodasta ja vedestä saatavaa höyryä. Koska ruokasooda on hienorakeista jauhetta voidaan sitä hyödyntää myös silloin kun puhdistuksessa tarvitaan hankausta; sooda ei kiderakenteestaan ja koostaan johtuen tyypillisesti naarmuta puhdistettavaa pintaa. Kokosimme tälle sivulle yhteen muutamia hyväksi havaittuja vinkkejä ruokasoodan käyttöön siivous- ja puhdistusaineena.

Kuten jo edellä mainittiin ruokasooda soveltuu ominaisuuksiensa ja hyvä saatavuutensa ansiosta erinomaisesti myös puhdistuskäyttöön. Koska ruokasoodaa on saatavilla lähes jokaisesta marketista ja elintarvikekioskista (ja vielä suhteellisen edulliseen hintaan), ei aineen hinta ja saatavuus muodostu esteeksi ruokasoodan käyttämiselle tai kokeilemiselle.

Alla olevasta listasta löydät linkkejä artikkeleihin, joissa käsitellään ruokasoodan hyödyntämistä siivouksessa. Artikkeleiden avulla voit saada tietoa, miten ruokasoodaa voidaan hyödyntää eri tyyppisissä tilanteissa ja kohteissa.


Ruokasooda siivouksessa – vinkkejä ruokasoodan käyttöön

The server requested authentication method unknown to the client