valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Siivous sujumaan hyvillä vinkeillä

Siivous ja kodinhoito eivät tunnetusti kuulu monenkaan ihmisen lempiharrastuksiin, jonka vuoksi siivouksen aloittamista tulee myös helposti lykättyä eteenpäin – – ja joissain tilanteissa siivoaminen ei juuri etenekään suunnitteluvaihetta pidemmälle. Arkisia kotiaskareita on kuitenkin mahdollista jouduttaa ja tehostaa hyvien ohjeiden ja vinkkien avulla, joiden ansiosta esimerkiksi siivous, vaatehuolto ja pyykinpesu sujuvat nopeammin ja tuottaa toivotunlaisen lopputuloksen. Määrätietoisesti suoritetut kotityöt saadaan tehtyä nopeasti pois päiväjärjestyksestä, jolloin kodinhoidosta ei myöskään muodostu suurta taakkaa.

lattian siivoaminen

Siivoustietoutta vuosien kokemuksella

Siivous.Infoon on vuosien varrella kerätty useita satoja ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla kotona tapahtuva siivoaminen ja siisteyden ylläpito sujuu nopeasti ja ilman suurempaa päänvaivaa. Sivustoltamme löydät ohjeita useisiin erityyppisiin tilanteisiin joita siivouksessa voi tulla vastaan – olipa kyseessä sitten lattian puhdistus tai vaikkapa keittiön siivous.

Perinteisten siivousvinkkien lisäksi julkaistaan kuukausittain myös uusia kodinhoitoa, pihatöitä ja kodin pienremontteja käsitteleviä artikkeleita. Mikäli etsit neuvo johonkin tiettyyn pulmaan, löydät vastauksen usein sivustomme hakutoiminnon avulla.
tekstiilin pesumerkkejä

Apua pyykinpesuun

Erikoiset pesumerkinnät aiheuttavat välillä päänvaivaa kokeneellekin pyykkääjälle. Siivous Infosta löydät tietoa pesumerkkien ja tekstiilien puhdistuksen lisäksi myös huuhteluaineen käytöstä ja vaikkapa tekstiilien nukkaantumisesta.
 
ruokasooda etikka ja mäntysuopa siivousaineina

Ruokasooda ja siivousaineet

Monissa kodin siivoukseen liittyvissä askareissa on mahdollista käyttää apuna ruokasoodaa, etikkaa tai mäntysuopaa. Nämä kolme tavallista ainetta suoriutuvat hyvin yllättävänkin monen tahran ja tukoksen poistosta.

Kalkkitahrat ovat yleinen ongelma siivouksessa

Käyttöveden mukanaan tuomat kalkkitahrat ovat varsin yleinen ongelma siivouksessa ja kodinhoidossa. Näkyvimmät kalkkitahrat esiintyvät tyypillisesti suihkukaapeissa tai kylpyhuoneen laatoissa, jonne veden roiskeet pääsevät kuivumaan. Käyttöveden aiheuttamia kalkkisaostumia löytyy usein myös kahvinkeittimistä, sekä muista kodinkoneista joihin johdetaan säännöllisesti vesijohtovettä. Lue lisää kalkkitahrojen ja saostumien poistosta.

pyykinpesuaineiden vaihtoehdot

Vaihtoehtoja pesuaineille

Tehokkaat pyykinpesuaineet aiheuttavat nykyään monille allergisia oireita. Tästä syystä moni pyykkäri on tutustunut esimerkiksi sappisaippuan, pesupähkinöiden ja marseille saippuan käyttöön. Lue myös vinkit pyykinpesuaineen valintaan.
 
kodinkoneiden puhdistus ja siivous

Kodinkoneiden puhdistus

Siivous.Infosta löydät toimivat vinkit useiden kodinkoneiden puhdistukseen. Katso vinkit pakastimen sulattamiseen, uunin pesuun, jääkaapin puhdistukseen, astianpesukoneen kalkinpoistoon ja mikroaaltouunin puhdistukseen.

tahrojen ja hajujen poistaminen

Poista tahrat ja hajut siivouksen yhteydessä

Tahranpoisto ja epämiellyttävien hajujen neutralisointi kuuluvat siivoukseen — olipa kyseessä sitten punaviinitahrojen tai marjatahrojen poisto, viemärin, kenkien tai tupakan hajun poistaminen löydät toimivat vinkit tilanteen ratkaisuun Siivous.Infosta.
saunan siivous

Saunan siivous

Saunan tarvitsemien siivouskertojen määrä on pitkälti riippuvainen tilan käyttöasteesta. Katso saunan siivousta käsittelevistä artikkeleistamme vinkit saunan ja lauteiden pesuun, sekä lauteiden käsittelyyn.
 
kylpyhuoneen ja wc siivoaminen

Kylppärin siivoaminen

Kylpyhuone ja WC-tilat kaipaat säännöllistä siivousta jotta tilojen käyttömukavuus pysyisi hyvänä. Sivuiltamme löydät vinkit niin kylpyhuoneen kuin WC:n siivoukseen sekä lattiakaivojen puhdistukseen.

pihatyöt

Pihan ja kiinteistön hoito

Kiinteistön hoito ja pihatyöt ovat olennainen osa kodin julkisivusta huolehtimista. Sivuiltamme löydät toimivat vinkit niin sammaleen poistoon, grillin puhdistukseen, vesikourujen puhdistukseen kuin tiilikaton pesuun.
 
tuholaiset kotona

Tuholaisten torjunta

Monet asunnosta löytyvät ötökät ovat varsin harmittomia vierailijoita, mutta tekstiilien ja ruokakaapin tuholaisilta on viisasta suojautua. Katso myös vinkit banaanikärpästen torjuntaan, sekä puutarhassa kasveja tuhoavien etanoiden torjuntaan.

ikkunoiden pesu

Ikkunoiden peseminen

Ikkunat kaipaavat erityistä huomiota niin keväisin kuin syksylläkin. Katso miten saat ikkunat puhtaiksi nopeasti ja helposti. Lue ikkunanpesusta.
 
kodin remontit

Kodin kunnostus

Maalaaminen ja tapetointi ovat erinomaisia keinoja parantaa tilojen viihtyvyyttä ja kuntoa. Sivuiltamme löydät vinkit niin sisämaalaukseen kuin ulkomaalaukseen, sekä remontin aikana syntyvien maalitahrojen poistoon.


Ladataan hakua