valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Liesituulettimen puhdistus ja pesu

Liesituulettimen puhdistus ja pesu


Liesituuletin puhdistus
Heikosti toimiva liesituuletin on yleensä merkkinä siitä ettei liesituulettimen rasvasuodatinta ole pesty tai vaihdettu hetkiin. Liian pitkäksi venynyt pesuväli mahdollistaa rasvan tippumisen suodattimesta niin liedelle kuin hormiinkin – aiheuttaen myös palovaaran. Tämän johdosta rasvasuodatin on syytä vaihtaa uuteen tai pestä säännöllisin väliajoin.

Huomioitavaa liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistuksessa
Ennen liesituulettimen suodattimen pesemistä on syytä tarkastaa onko rasvasuodatin ylipäätään pestävissä, vai pitääkö rasvasuodatin vaihtaa kokonaan uuteen. Tämä selviää tietysti liesituulettimen käyttöohjekirjasta. Muista myös kytkeä liesituulettimesta virta pois ennen kuin alat irrottaa rasvasuodatinta (ota virtapistoke pois seinästä jos vain mahdollista).

Yleensä rasvasuodatin on pesunkestävää metalliverkkoa, vaahtomuovia tai kuituvanua. Kertakäyttöiset rasvasuodattimet joita ei voi pestä, on yleensä tehty kuitukankaasta.

Liesituulettimen käyttöohjekirjasta selviää mikä oikea tapa pestä ja puhdistaa rasvasuodatin. Yleisti metallinen rasvasuodatin pestään kuumassa vedessä, käyttäen astianpesuainetta ja pehmeää harjaa. Jotkin rasvasuodattimet on mahdollista pestä myös astianpesukoneessa, mikäli tämä on mahdollista löytyy siitä maininta laitteen käyttöohjekirjasta.

Pesty rasvasuodatin on syytä huuhtoa ja kuivata huolellisesti ennen paikalleen laittoa.

Kaupasta hankittavat vaihtosuodattimet
Jos omaan liesituulettimeen sopivat vaihtosuodattimet ovat kaupoissa aina kiven alla, kannattaa niitä kerralla hankkia muutama kappale kotiin varastoon (kun suodattimia sattuu löytymään). Näin säästät jatkossa aikaa kun sinun ei tarvitse juosta useiden kauppojen välillä vaihtosuodattimia etsiessäsi.

Liesituulettimen ulkopinnan puhdistaminen
Myös liesituulettimen ulkopinta kerää helposti rasvaa ja sormenjälkiä, joten sekin on syytä pestä säännöllisesti. Liesituulettimen ulkopinnan puhdistuksessa voit käyttää esim. esim. ikkunanpesuainetta ja mikrokuituliinaa. Tärkeää on välttää työtapoja ja välineitä, jotka naarmuttaisivat liesituulettimen pintaa, jolloin rasvainen lika pääsisi istumaan tuulettimen pintaan kiinni.

  • Pese tai vaihda rasvasuodatin liesituulettimesta säännöllisesti
  • Muista huuhdella ja kuivata rasvasuodatin huolellisesti
  • Noudata valmistajan ohjeita liesituulettimen puhdistuksessa


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua