valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Laminaatin ja laminaattilattian pesu ja hoito

Laminaatin ja laminaattilattian pesu ja hoito

laminaattilattian puhdistus pyyhkimällä
Laminaattilattian puhdistuksessa on syytä välttää tarpeetonta veden käyttöä.

Laminaattilattian hoito
Laminaatti on puhdistuksen kannalta helppo ja melko vaivaton materiaali, ja laminaattilattian hoito onkin yleensä pelkkää arkista puhtaanapitoa. On tärkeää puhdistaa laminaatti imuroimalla säännöllisesti, sillä pölyt näkyvät erittäin helposti etenkin vaalealla laminaatilla. Laminaatin hoito ei arkena ole siis imurointia kummallisempaa.

Laminaatin hoito ja nestemäiset tahrat
Nestemäiset tahrat tulee muistaa poistaa laminaatinpinnalta viipymättä. Vettä tai muuta nestettä ei saisi päästä laminaatin saumoihin, ja kuivuneita tahroja on monesti hankalaa saada pois laminaatin pinnalta. Koska laminaattilattian hoito tehdään lähes vedettömästi, ei nesteitä (tai vettä) saisi jättää laminaattilattialle pitkäksi aikaa.

Laminaatin pesu
Säännöllisen imuroinnin lisäksi laminaattilattia on syytä välillä pyyhkiä nihkeällä siivouspyyhkeellä, käyttäen yleispuhdistusainetta. Valitse yleispuhdistusaine joka ei ole saippuapohjainen. Saippuapohjaiset siivousaineet jättävät kalvon laminaatin pintaan. Laminaattia voidaan puhdistaa myös sähköisyyttä poistavilla (ja laminaateille suunnitelluilla) puhdistusaineilla. Näin tehty laminaatin pesu vähentää lattian sähköisyyttä, jolloin lattia ei kerää itseensä pölyä.

Laminaattilattian pesu tulee siis tehdä mahdollisimman vähällä vedellä – kuten edellä mainittiin, aavistuksen nihkeä liina tai moppi soveltuu parhaiten laminaatin pyyhintään. Kun laminaatin pesu tehdään ilman varsinaista lattian kastelua (esim. märällä mopilla), ei vettä pääse laminaatin saumoihin, tai lattian alle (aiheuttaa turpoamista/materiaalin vioittumista). Laminaattilattian puhdistus tulee siis tehdä mahdollisimman vähän vettä käyttäen.

Laminaatin puhdistus – huomioitavaa
Laminaatti on suhteellisen herkkä materiaali naarmuuntumaan, tämän on otettava huomioon myös laminaattilattian puhdistuksessa. Älä siis hankaa laminaattia esim. karhunkielellä tai teräsvillalla. Mikäli laminaattilattian pesu edellyttää hankauksen käyttöä, voit kokeilla esim. ruokasoodasta ja vedestä tehtävää tahnamaista seosta; tämä seos soveltuu usein hellävaraiseen hankaamiseen, ilman että laminaatti vaurioituu.

Laminaattia ei myöskään tule kiillottaa, vahata tai hioa.

  • Laminaattilattian hoito arkena: imurointi
  • Laminaatin hoito vähentää lattian sähköisyyttä
  • Laminaatin pesu nihkeällä mopilla/rätillä
  • Laminaattilattian pesu, mahd. vähällä vedellä


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua