valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Auton vahaus neuvot

Auton vahaus neuvot


Auton vahaus saa vanhankin auton näyttään huolitellulta ja hyvin pidetyltä. Puhtaalle pinnalle levitettävä vaha luo auton maalipinnan päälle suojakerroksen, jolloin muun muassa ympäristöhaitat eivät pääse vahingoittamaan auton maalipintaa. Tämän lisäksi useimmat autovahat estävät osiltaan myös auton maalipintojen ruostumista. Ohessa lyhyt auton vahaus opas josta löydät toimivia vinkkejä auton vahauksen suorittamiseen.

Vahauksen ajankohta ja vahaustekniikka
Auton vahaus on hyvä suorittaa sekä keväällä että syksyllä. On suositeltavaa että auton vahaus suoritetaan käsin, koska automaattipesujen vahausohjelmat antavat autoon vain kevyen vahakerroksen. Kevyt vahaus ei luonnollisestikaan ole yhtä suojaava kuin käsin suoritetun auton vahauksen maalipinnalle antama suoja.

Auton vahaus vinkkejä
Ennen vahausta auto tulee pestä huolellisesti jonka jälkeen auton maalipintojen annetaan kuivua kaikessa rauhassa. Tarpeen vaatiessa maalipinnat voidaan myös kuivattaa esimerkiksi pehmeällä pyyhkeellä, jolloin vahaaminen voidaan aloittaa hieman nopeammin. Mikäli auto jätetään kuivumaan vahausta varten, tulisi auto kuivattaa sisätiloissa – esimerkiksi autotallissa jossa aurinko ei pääse kuumentamaan auton peltejä. Mikäli auton maalipinnat ovat päässeet kuumentumaan, tulee valitun autovahan myyntipakkauksesta selvittää voidaanko kyseistä vahaa levittää kuumalle pinnalle, vai tuleeko maalipintojen antaa jäähtyä ennen vahausta. Käytännössä kokemukset ovat kuitenkin osoittaneet ettei kuuman maalipinnan vahaus välttämättä onnistu, vaikka myyntipakkauksessa muuta väitetään. Ylimääräiseltä työltä voi siis välttyä kun vaha levitetään ainoastaan jäähtyneille maalipinnoille.

Kuluneen maalipinnan vahaaminen
Mikäli auton maalipinta on päässyt kulumaan on suositeltavaa tehdä ns. kaksivaiheinen vahaus. Käytä ensin klineerityyppistä vahaa, ja sen päälle tavallinen vahaus. Kaksivaiheisessa vahauksessa käytettävät tuotteet on suositeltavaa valita samasta tuoteperheestä, jolloin tuotteiden yhteensopivuudesta voidaan varmistua.

Auton vahauksen apuvälineet
Puhtaat ja oikeanlaiset työvälineet nopeuttavat auton vahausta ja takaavat usein myös parhaan lopputuloksen syntymisen. Pesusienellä levität vahan kätevästi auton maalipinnalle, toiset kiinnittävät pesusienen vielä erillisen kädensijan nopeuttaakseen työn kulkua. Kiillottaminen puolestaan sujuu helposti imukykyisellä kiillotusliinalla, esimerkiksi mikrokuituliinalla.

Uuden auton vahaus ohjeet
Uuden auton vahaukseen liittyvät mielipiteet vaihtelevat laidasta laitaan. Uusissa autoissa on valmistajan/autokaupan vahaus, joten autoa ei ole pakollista vahata heti. On kuitenkin hyvä muistaa että uusikin maalipinta alkaa himmetä auringossa. Tämän johdosta kannattaa varmistaa autokaupasta, koska ja minkä tyyppisellä vahalla uutta autoa on syytä vahata. Uuden auton vahaukseen ei yleensä suositella hioma-aineita sisältäviä vahoja.

Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.