valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Mäntysuopa on tehokas pesuaine

Mäntysuopa on emäksinen pesuaine (käyttöliuoksen pH-arvo on usein noin 9.5- 10), joka soveltuu käytettäväksi monessa erityyppisessä siivous ja puhdistustyössä. Monille mäntysuopa on tuttu puhdistusaine esimerkiksi mattopyykiltä tai saunan pesusta – – jotka ovatkin ehkä yleisimmät käyttökohteet mäntysuovalle. Ominaisuuksiensa ansiosta mäntysuopa soveltuu kuitenkin käytettäväksi niin kylpyhuoneen kaakeleiden kuin keittiön uunin pesussa. Mäntyöljy, jota käytetään mäntysuovan valmistuksessa, saadaan yleensä puunjalostuksen (sellunkeiton) sivutuotteena. Mäntysuopa on myös melko ympäristöystävällinen pesuaine, sillä sen ainesosat hajoavat maaperässä nopeasti, toisin kuin monien täysin kemiallisesti valmistettavien pesuaineiden ainesosat. Mäntysuovan sisältämät hartsihapot ovat kuitenkin haitallisia kaloille, joten mäntysuopaa ei saisi päästää suoraan vesistöihin; tämä onkin syytä pitää mielessä etenkin mattoja pestessä. Tästä syystä mäntysuopaa sisältävä pesuvesi tulisikin ohjata asianmukaisesti viemäriin.

Tältä sivulta löydät linkkejä muutamiin mäntysuovan siivouskäyttöä käsitteleviin artikkeleihin. Jos tiedät hyviä lisävinkkejä mäntysuovan käyttöön, voit jakaa omat vinkkisi muille sivuston käyttäjille joko palaute kaavakkeen tai Facebook-sivujemme kautta.

Kokosimme tälle sivulle muutamia Siivous.Infosta löytyviä vinkkejä, joissa käsitellään mäntysuovan siivouskäyttöä. Vinkkien avulla kodinhoito sujuu nopeammin, jonka lisäksi voit saada käyttöösi uusia ideoita ja toimintatapoja – – arkisten rutiinien vastapainoksi. Lisää toimivia siivousvinkkejä voita etsiä sivuston ylälaidasta löytyvän hakukoneen avulla.

Mikäli olet kiinnostunut muista ekologisen siivouksen muodoista, voit tutustua myös sivustomme ruokasoodaa ja etikkaa käsitteleviin osioihin.


Mäntysuopa – vinkkejä mäntysuovan käyttöön
Mäntysuopa ja siivous – toimivat vinkit

1. Nestemäinen mäntysuopa ja laudepesin ovat hyvä apu lauteiden pesussa
Helposti levitettävä nestemäinen mäntysuopa on hyvä valinta saunan lauteiden ja seinien puhdistukseen, sillä mäntysuovasta saunaan mahdollisesti jäävät pesuainejäämät eivät ole erityisen haitallisia.

2. Mäntysuovalla voit pestä myös saunan kaakelit
Veteen liotettu mäntysuopa toimii hyvin esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleiden puhdistuksessa.

3. Torju kirvat ja pistiäiset puutarhasta laimealla mäntysuopaliuoksella
2-3% vahvuiseksi tehty mäntysuopa-vesi seos on helppo levittää esimerkiksi matalapaine- tai käsiruiskun avulla. Levitys tehdään yleensä suoraan niihin kohtiin joissa kirvoja havaitaan.

4. Nestemäinen mäntysuopa on erinomainen puhdistusaine vesipestäville matoille
Suosi mattopyykillä kaupungin ja kunnan tarjoamia matonpesupaikkoja, jotta mäntysuopaa sisältävät likavedet eivät päädy luontoon.

5. Mäntysuopa irrottaa tehokkaasti purkkatahrat tekstiileistä
Mäntysuopaa on toisinaan mahdollista käyttää apuna myös tahranpoistossa, esimerkiksi purkkatahrojen poistossa.


Ladataan hakua