valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Kodinhoito onnistuu myös arkena

Vaikka kodinhoito ja siivous ottavat aina oman aikansa, ei kodinhoitoon tarvitse uhrata kaikkia lomapäiviä tai vapaita viikonloppuja. Monesti arkena suoritettava kodinhoito mahdollistaa järjestyksen ja siisteyden ylläpidon, joka osiltaan vähentää viikko- ja kuukausisiivouksiin muutoin kertyvän työn määrää. Tästä syystä juuri arkena tehtävä kodinhoito luo tärkeän pohjan kodin siisteydellä ja viihtyvyydelle.

Kodinhoito ei ole pelkää rutiinia
Keräsimme tälle sivulle muutamia Siivous.Infosta löytyviä artikkeleita, joiden avulla voit muuttaa omia kodinhoitoon liittyviä rutiinejasi; kokeilla uusia työtapoja ja säästää aikaa. Vinkkien ja ohjeiden avulla voit löytää vastauksia mieltäsi askarruttaneisiin kysymyksiin tai jakaa omat vinkkisi muille sivuston käyttäjille. Artikkeleiden avulla kokenutkin kodinhoitaja voi löytää vaihtoehtoisia toimintatapoja, joiden avulla saa mukavaa vaihtelua muutoin melko arkiseen kodinhoitoon. Tutustu siis sivustolla oleviin artikkeleihin, ja hyödynnä sivustolta löytyvä tieto omassa arjessasi.


Artikkelit ja kodinhoito-ohjeet

siivousvälineiden vaihto

Koska siivousvälineet tulee vaihtaa uusiin

Siivousvälineet kannattaa uusia säännöllisesti, jotta siivoukseen ja kodinhoitoon käytettävä aika ja vaiva tuottaisi toivotun lopputuloksen.
Lue lisää siivousvälineiden vaihtamisesta

värikoodatut siivousliinat

Värikoodatut siivousvälineet

Siivousvälineiden värikoodauksella erotellaan eri tiloihin ja pintoihin tarkoitetut siivousvälineet toisistaan. Lue siivousvälineiden värikoodauksesta
 
allergisen kodin siivous

Allergiaystävällinen kodinhoito

Allergisessa kodissa siivoukseen ja kodinhoitoon tulee kiinnittää erityistä huomiota. Monille myös siivousaineet aiheuttavat erityyppisiä allergioita ja oireita. Lue lisää allergiaystävällisestä siivouksestaLuo hyvä pohja kodinhoidolle

Jotta kodinhoito onnistuisi helposti myös kiireisenä arkena tulee työlle luonnollisesti olla hyvä pohja. Tämä tarkoittaa luonnollisesti toimivia ja helposti saatavilla olevia siivousvälineitä, ja selkeää työjärjestystä jonka mukaan esimerkiksi viikkosiivous suoritetaan.

Kodinhoito sujuu huomattavasti helpommin kun tutustut huolellisesti siivouskaapissasi olevien puhdistusaineiden ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin. Näin vältyt hankkimasta tarpeettomia siivousaineita, ja lisäksi kodinhoito sujuu nopeammin kun osaat valita oikean siivousaineen oikeaan kohteeseen. Näin toimimalla arkena suoritettava kodinhoito luo hyvän pohjan asunnon siisteydelle, ilman että työhön tarvitsee panostaa kohtuuttomasti aikaa. Tutustu siis tällä sivulla mainittuihin artikkeleihin, tai hyödynnä sivustomme yläosasta löytyvää hakukonetta tarvitsemasi tiedon haussa.

Kodinhoito helpottuu oikeilla apuvälineillä

Kodinhoito on huomattavasti helpompaa kun käytössäsi on toimivat siivousvälineet. Myös selkeä työjärjestys on ominaan jouduttamaan varsinkin arkisen kiireen keskellä tehtävää kodinhoitoa. Tästä syystä siivouskaapin sisältö tulisikin käydä läpi säännöllisesti ja varmistaa, että aktiivisimmassa käytössä olevat välineet toimivat varmasti – ja ettei kaapin perälle keräänny esimerkiksi puhdistukseen joutavia siivousliinoja.

Mikäli huomaat toistuvasti sivuuttavasi tai unohtavasi puhdistaa asuntosi tietyt tilat tai pinnat, voit laittaa siivouskaapin oveen muistilapun – tai laatia tarkemman työlistan, jonka avulla kodin (lähes) kaikki pinnat tulee puhdistettua esimerkiksi vuoroviikoin. Näin toimimalla arkena tehtävä kodinhoito vähentää suursiivoukseen jäävän työn määrää.

Ladataan hakua