valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Makuuhuoneen siivoaminen

Makuuhuoneen siivoaminen


Makuuhuoneen siivous kannattaa tehdä lakanoiden vaihdon sekä patjojen ja peittojen tuuletuksen yhteydessä, sillä vuodevaatteiden käsittely ja patjojen liikuttelu nostaa huoneilmaan väistämättäkin pölyä – jonka vuoksi makuuhuoneen siivous on hyvä ajoittaa samaan ajankohtaan. Näin toimimalla siivouksen aikana vapautuva pöly saadaan poistettua tilasta mahdollisimman tehokkaasti. Jos haluat suorittaa perusteellisemman siivouksen makuuhuoneessa voit aloittaa siivoustyön verhoista, sillä etenkin kangasverhot keräävät itseensä melkoisesti pölyä. Tästä syystä verhot kannattaa vähintäänkin tuulettaa makuuhuoneen siivouksen yhteydessä – verhojen pesu saattaa tulla kysymykseen jos verhot ovat erittäin pölyiset tai niiden edellisestä puhdistuskerrasta on vierähtänyt aikaa.

Makuuhuoneen siivousjärjestys
Makuuhuoneen siivous tulee siis aloittaa (verhojen), mattojen, patjojen ja peittojen ulos viennillä. Sateisella tai muutoin kostealla ilmalla patjojen ulosvientiä ei tietysti tule tehdä, mutta tällöinkin voit viedä patjat esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen, jossa patjat voidaan imuroida puhtaaksi. Samalla patjat ovat poissa makuuhuoneesta, joka helpottaa esimerkiksi vuoteen rungon puhdistamista. Mikäli makuuhuoneen siivouksen yhteydessä nousee ilmaan tavallista enemmän pölyä, on patjojen ja vuodevaatteiden poistaminen tilasta suositeltavaa, sillä muutoin ilmaan päässyt pöly laskeutuu suoraan takaisin kyseisten pintojen päälle.

Kun makuuhuoneen pölyt ovat hieman laskeutuneet, siivotaan makuuhuone ylhäältä-alas tekniikalla. Eli pölyjen pyyhitä kannattaa aloittaa katonrajasta ja kaappien päältä. Tämän jälkeen puhdistetaan hyllyt ja muut tasot. Lattia puhdistetaan pölystä aivan viimeisenä, ennen lattian pesua tai imurointia kannattaa imuroida sänky/runkopatja. Mikäli haluat varmistaa ettei imuroitava pöly päädy takaisin huoneilmaan, varmista että käytössäsi olevassa imurissa on hepa-suodatin.

Makuuhuoneen siivouksessa tarvittavat välineet
Makuuhuoneen siivous ei siis vaadi mitään erityisempiä työvälineitä, joten työ voidaan tehdä helposti osana arkista kodinhoitoa. Normaalilla pölynimurilla, nihkeällä liinalla tai pölyhuiskalla saa työn suoritettua vallan mainiosti.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua