valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Mikron puhdistaminen ruokasoodalla

Mikron puhdistaminen ruokasoodalla


Mikron puhdistus
Mikron sisäseinät on suositeltavaa tarkistaa aina käytön/lämmityksen päätteeksi; etenkin jos mikrossa lämmitetään ruokaa, joka roiskuu helposti lämmityksen yhteydessä. Kun mikron sisäseiniin tulevat roiskeet saadaan puhdistettua heti tuoreeltaan, on myös puhdistuksen lopputulos usein paras mahdollinen. Mikäli sisäseiniin tulleet roiskeet eivät ole vielä päässeet kuivumaan, lähtevät ne usein pois pelkkää kosteaa keittiöpyyhettä tai talouspaperia käyttäen – – jolloin puhdistukseen ei vaadita suurtakaan työpanosta.

Jos mikron sisäseiniltä joudutaan poistamaan kuivuneita roiskeita tulisi työ tehdä ilman naarmuttavia puhdistusaineita tai –välineitä, jotka saattaisivat naarmuttaa mikron sisäpintoja. Näin toimimalla voidaan varmistaa mikron toimivuus.

Mikron puhdistus ruokasoodalla
Ruokasoodaa voidaan käyttää apuna myös mikron puhdistamisessa, varsinkin tilanteissa joissa mikron seinämille on päässyt kuivumaan ruoan roiskeita; tai mikron sisäseinät ovat muuttuneet ikävän rasvaisiksi/tahmaisen näköisiksi. Näin toimimalla ruoanlaitossa käytettävää laitetta ei tarvitse puhdistaa kemiallisella puhdistusaineella.

Toimi näin…
Valitse mikron kestävä laakea astia (esim. lautanen tai lasi) mittaa siihen n. 2-3 dl vettä, ja sekoita joukkoon 1-2 rkl ruokasoodaa. Tämän jälkeen astia asetetaan mikroon ja seos kiehautetaan. Seos saisi höyrystyä 2-4 minuutin ajan, joten valitse lämmitysaika/ohjelma tämän mukaan. Ennen vinkin kokeilemista varmista mikron käyttöohjeesta, että höyrystäminen sopii mikrollesi. Huomioithan myös, että mikrossa mahdollisesti oleva aluslautanen tulee pitää paikallaan myös höyrytyksen aikana. Jos höyryä alkaa kehittymään erityisen runsaasti kannattaa lämmitys keskeyttää, koska muutoin kosteaa höyryä voi päästä tarpeettomasti sähkölaitteen sisään (voi muodostua ongelmaksi etenkin halpis mikroissa) tai oven avaamisen jälkeen höyry vapautuu huoneeseen (huoneen seiniin ja kattoon).

Tärkeää: Höyrystyksen jälkeen mikron pinnat pyyhitään puhtaiksi, esimerkiksi hieman nihkeällä keittiöpyyhkeellä. Näin varmistetaan ettei höyrystynyt sooda kuivu kiinni mikron sisäpintaan. Mikron ovi voidaan myös jättää hetkeksi raolleen, jolloin höyrytyksen aiheuttama kosteus pääsee pois mikrosta.

Mikron puhdistuksessa voidaan käyttää apuna myös esimerkiksi etikkaa. On kuitenkin hyvä huomioida, että etikka jättää mikroon helposti oman hajunsa. Katso muut vinkit mikroaaltouunin puhdistukseen.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua