valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Työjärjestys siivoamisessa

Työjärjestys siivoamisessa


Työjärjestys on tärkeää muistaa myös siivouksessa. Hyvän työjärjestyksen ansiosta kodinhoito sekä siihen liittyvät muut kotityöt tulee tehtyä säännöllisesti, joka parantaa huomattavasti asunnon yleissiisteyttä ja viihtyvyyttä.Keräsimme yhteen siivoustyön suorittamiseen vaikuttavia seikkoja. Oikealla työjärjestyksellä nopeutat ja helpotat siivousta.

Ennen siivoustöiden aloittamista on aina syytä tarkistaa että siivousvälineet ovat puhtaat ja hyvässä kunnossa. Mitä paremmassa järjestyksessä siivouskaapin sisältö on, sitä paremmassa kunnossa siivousvälineet pysyvät. Koska suurin osa siivousvälineistä on kuluvia (tai ne sisältävät kuluvia osia) – tulee kuluvien osien tilalle hankkia aika-ajoin uudet vaihto-osat. Monet vaihto-osat ovat valmistajakohtaisia, eli kyseiseen laitteeseen tai siivousvälineeseen sopii ainoastaan kyseisen valmistajan valikoimista löytyvä vaihto-osa.
Kun työvälineet ovat kunnossa, voidaan ryhtyä siivoamaan siivousohjeiden mukaisessa järjestyksessä.

Työjärjestys asunnon siivoamisessa Idea asunnon siivoamisen työjärjestyksessä on välttää tilannetta jossa yksittäistä tilaa (huone tai käytävä) joudutaan siivoamaan kahteen kertaan. Työjärjestys tulisikin suunnitella niin ettei siivouksen aikana jouduta palaamaan jo puhdistettuun tilaan. Tästä syystä siivous tulisikin aloittaa aina asunnon ns. perimmäisestä nurkasta ja liikkua kohti uloskäyntiä. Samaa menetelmää voidaan soveltaa myös yksittäisiin huoneisiin.

Huomioitavaa yksittäisen tilan työjärjestyksessä Siivous tulee suorittaa aina ylhäältä alaspäin -tekniikalla. Ensin puhdistetaan katto (ja katonraja) sitten seinät ja hyllyt. Näiden jälkeen puhdistetaan pöydät ja lopuksi vasta lattia. Näin toimimalla vähennät huoneilmaan pääsevän pölyn määrää, sekä varmistat ettei samaa pintaa tarvitse puhdistaa siivouksen aikana useaan kertaan. Erityisesti allergisille ihmisille tämän järjestyksen noudattaminen on tärkeää. Myös työskentelyasentoihin on hyvä kiinnittää huomiota

Lattioiden siivoamisessa on tärkeää huomioida lattiamateriaali. Eri pintamateriaaleille löytyy jokaiselle omat siivous- ja perusaineensa. Helpoiten lattioiden siivous sujuu kuitenkin monitoimimopilla.

  • Huolla siivousvälineet
  • Siivoa aina ylhäältä alaspäin
  • Vältä turhaa pölyttämistä sisällä
  • Muista hyvät työasennot


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua