valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Maalaamattoman puulattian pesu mäntysuovalla

Maalaamattoman puulattian pesu mäntysuovalla


Puulattian pesu – yleistä
Mäntysuopa, kylmä vesi ja juuriharja soveltuvat hyvin maalaamattoman ja käsittelemättömän puulattian pesemiseen. Pesu tulee tehdä lautojen suuntaisesti, juuriharjalla kuuraamalla. Muutaman pesukerran jälkeen käsittelemättömän puulattian pinnalle muodostuu sileä, hieman vahamainen pinta. Tämä pinta suojaa puulattiaa, ja auttaa säilyttämään vaalean värin. Mikäli haluat pitää käsittelemättömän puulattian vaaleana, voit lisäksi “valkaista” sen esimerkiksi suursiivouksen yhteydessä käyttämällä n.10% sitruunahapposeosta (vahvempi seos vain tarvittaessa).

Puulattian peseminen – aloitus
Puulattian pesu ja kuivuminen ottaa oman aikansa, joten työhön tulee varata riittävästi aikaa. Aluksi huoneessa olevat huonekalut tulee siirtää muualle, jotta pestävä puulattia saadaan kunnolla esiin. Ennen pesua lattia kannattaa vielä harjata tai imuroida, jotta pöly ja mahdollinen irtolika saadaan pois puun pinnasta.

Puulattian pesu mäntysuovalla
Kun puulattiaa pestään mäntysuovalla tulee aina käyttää kylmää vettä. Lämmin vesi avaa ja nostaa puun syitä, jolloin pesun lopputulos on pilalla. Myös käytettävä mäntysuopa tulee muistaa sekoittaa pesuveteen. Mäntysuopaa ei tule levittää suoraan pestävälle puulattialle, sillä puulattiaan jää helposti tummia läiskiä. Puulattian pesu tehdään aina puunsyiden mukaisesti. Lopuksi lattia huuhdellaan huolellisesti ja useaan kertaan (jälleen kylmällä vedellä) ja käsittelyn jälkeen lattiasta on hyvä pyyhkäistä ylimääräiset vedet pois nukkaamattomalla rätillä.

Puulattian pesu – kuivattaminen
Puulattia vaatii kuivuakseen parin kolmen päivän kuivumisen. Tästä syystä pesu kannattaa ajoittaa kesään, jolloin kuivumista voidaan nopeuttaa tuulettamalla.

Puulattian pesu – tahrat
Jos maalaamattomaan puulattiaan on tullut tahroja, voidaan niiden poistoon käyttää tärpättiä. Tärpätti tulee muistaa huuhdella pois huolellisesti. Tärpätti käsittely kannattaa tehdä juuri ennen käsittelemättömän ja maalaamattoman puulattian pesua. Näin varmistetaan että tärpättiä ei jää lattiaan. Jos olet epävarma tärpätin soveltuvuudesta, voit kokeilla sitä lattian huomaamattomaan kohtaan.

Huomioithan etteivät vesipesu ja juuriharjan käyttö välttämättä sovellu käsitellyille puulattioille.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.