valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Huuhteluaine – milloin sitä tulee käyttää

Huuhteluaine – milloin sitä tulee käyttää

huuhteluaineen käyttäminen
Huuhteluainetta ei tarvita läheskään jokaisen tekstiilin pesussa.

Huuhteluaine tekee pyykistä pehmeää ja poistaa pyykistä sähköisyyttä – – silloin kun huuhteluainetta käytetään oikein. On hyvä huomioida, ettei huuhteluainetta ole läheskään välttämätöntä käyttää kaikkien tekstiilien kanssa. Monet ovat myös luopuneet huuhteluaineen käytöstä kokonaan, joko ympäristönsuojelun tai herkän ihon takia. Lisäksi on hyvä huomioida, ettei huuhteluaine sovellu käytettäväksi kaikkien tekstiilien kanssa.

Huuhteluaineen käyttö
Varsinkin talvella monet vaatteet tuntuvat sähköisiltä, ja vetävät tällöin myös likaa helpommin itseensä. Tähän ongelmaan huuhteluaine voidaan ottaa avuksi, jos käytettävä tekstiili vain sen sallii. Huuhteluainetta ei yleensä ole tarvetta yliannostella, usein tuotepakkauksessa olevat annostelumäärät ovat riittäviä.

Mikäli peset puoliksi täytettyjä/vajaita koneellisia, muista puolittaa myös käytettävän huuhteluaineen määrä. Vastaavasti käsinpesussa huuhteluainetta tarvitaan erittäin vähän. Huuhteluaineen määrän vähentäminen auttaa myös säästämään huuhteluainetta.

Huuhteluaineen käyttö sopii
Huuhteluaine sopii käytettäväksi erittäin helposti sähköistyvien tekstiilien kanssa. Esimerkiksi polyesteri, polyamidi ja akryyli ovat tämän kaltaisia tekstiilejä. Oikein käytettynä huuhteluaine parantaa näiden materiaalien käyttömukavuutta, ja osittain myös käyttöikää.

Huuhteluaine ei sovellu
Uudemmat ns. tekniset tekstiilit eivät välttämättä siedä huuhteluaineen pitkäaikaisempaa käyttöä. Esimerkiksi dry/dri-fit ja gore-tex materiaalit saattavat menettää ominaisuuksiaan, jos niiden pesun yhteydessä käytetään aina huuhteluainetta.

Myös lycra, dorlasta tai muu elastaani, ovat materiaaleja joiden kanssa huuhteluainetta ei tulisi käyttää. Myös tekstiilin pesumerkinnät kannattaa käydä läpi huolella, sillä pesulapussa saattaa olla erillinen maininta huuhteluaineen käytöstä.

Huuhteluaineen käytön vähentäminen
Huuhteluaine voidaan usein jättää kokonaan pois, tai sen käyttöä voidaan vähentää. Voit esimerkiksi kokeilla muuttuuko tekstiilin käyttömukavuus jos käytät huuhteluainetta vain joka toisella pesukerralla (tai kolmannella tai neljännellä). Silitys, mankelointi ja kuivausrumpu myös pehmentävät tekstiilejä, ja näin ollen vähentävät huuhteluaineen tarvetta. Pesupähkinöiden käyttö ei välttämättä vaadi huuhteluaineen käyttöä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua