valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Pesupussi avuksi pyykinpesuun

Pesupussi avuksi pyykinpesuun


Pesupussi on pyykkikoneeseen laitettava pussi, jonka tehtävänä on suojata pyykkiä kulumiselta pyykinpesun aikana. Pesupusseissa on yleensä vetoketju tai neppari kiinnitys; näistä kahdesta vaihtoehdosta kannattaa suosia vetoketjulla varustettuja pesupusseja, sillä neppari kiinnitys saattaa aueta pesunaikana.

Pesupussin hankinta
Pesupussia hankkiessa kannattaa varmistua seuraavista asioista:
– Pussissa on pitävä kiinnitys (vetoketju).
– Vetoketju on suojattu suojakaiteella sisä- ja ulkopuolelta (kangasläppä vetoketjun päällä varmistaa ettei pussi kuluta muuta pyykkiä).
– Pesupussia on mahdollista käyttää myös korkeissa pesulämpötiloissa.


Pesupussin käyttö
Pesupussi on hyvä apu pestäessä asusteita jotka menettävät helposti muotonsa, tai takertuvat kiinni muuhun pyykkiin. Pesupussin käyttö helpottaa esimerkiksi kaarituellisten rintaliivien tai bikinien pesua, mutta pesupussissa voidaan yhtälailla pestä esim. lastenvaatteita/asusteita joissa on tarrakiinnitys. Näissä tapauksissa pesupussi estää tehokkaasti tarrakiinnityksen takertumisen muuhun pyykkiin. Pesupussia voidaan käyttää myös kangasvöiden pesemiseen, näin vyön solki ei hakkaa pesun aikana pesukoneen rumpuun (eikä solki näin ollen naarmuunnu).

Tiettyjen valmistajien pesupussit sisältävät myös hopeaionikuulia, jotka poistavat pyykistä mahdollisia hajuhaittoja sekä vähentävät tarvittavan pesuaineen määrää. Pesupusseja myyvät useat marketit ja kodinhoitoon erikoistuneet liikkeet.

Pesupussi mukana matkalla
Koska pesupussi mahtuu pieneen tilaan kannattaa se ottaa mukaan myös matkalle (jos olet aikeissa pestä pyykkiä matkan aikana). Pesupussia voit käyttää matkan aikana pyykkipussina pikkupyykille; ja monesti selviät myös lyhyemmillä pesulakäynneillä kun aremmat tekstiilit voidaan pesupussin ansiosta pestä muiden pyykkien kanssa samoissa koneellisissa.

  • Pesupussi suojaa arkoja tekstiilejä pesunaikana
  • Hanki kunnollinen pesupussi
  • Vältä pesupussin ylitäyttöä
  • Ota pesupussi myös mukaan matkalle


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua