valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Saunan Siivous

Saunan siivous ja puhdistus vaikuttavat luonnollisesti saunan käyttömukavuuteen, sekä saunan yleiseen hygieniatasoon. Vaikka saunan pesu onkin suoraan yhteydessä tilan käyttöasteeseen, ei aktiivisenkaan saunojan kannata vältellä saunan puhdistusta, sillä työnä saunan siivous on varsin helppo. Saunan puhdistus ei vaadi suurta siivousväline arsenaalia tai erityyppisiä pesuaineita, sillä usein juuriharja (tai erillinen laudepesin) sekä perinteinen mäntysuopa ovat riittävät välineet saunan siivouksessa. Sivustomme saunan puhdistus -osiosta löydätkin toimivia ohjeita ja vinkkejä saunan, lauteiden ja kylpyhuoneen puhdistukseen. Artikkeleiden avulla voit myös laskea montako kertaa vuodessa sauna olisi syytä pestä, ja mitkä toimenpiteet vähentävät saunan puhdistus tarvetta.

Jaa omat vinkkisi muille käyttäjille
Mikäli Sinulla on omat vakiintuneet saunan siivous tottumuksesi, voit jakaa ne muille Siivous.Infon käyttäjille. Pistäydy Facebook-sivuillamme tai käytä artikkeleiden lopusta löytyvää kommentointi-toimintoa omien vinkkiesi jakamiseen.


Saunan Siivousohjeet

Kokosimme tälle sivulle yhteen muutamia Siivous.Infosta löytyviä artikkeleita, jotka käsittelevät saunan siivousta. Artikkeleiden avulla saat perustietoa saunan ja kylpyhuoneen puhdistukseen liittyvistä asioista, pintojenkäsittelystä ja työn vaatimista erityishuomioista.

Siivous.Infosta löydät myös lukuisia muita artikkeleita, joista on hyötyä saunan puhdistamisessa. Sivun yläosasta löytyvällä hakukoneella voit etsiä mm. kalkinpoistoa ja kaakeleiden puhdistusta käsitteleviä artikkeleita.

Artikkelit saunan siivouksesta:


Uusien kiuaskivien ladonta ja asennus
Saunan kiukaan maalaaminen
Saunan lauteiden käsittely
Kiukaan kivien vaihto
Saunan kiukaan puhdistus
Saunan pesu ja lauteiden pesu
Laadukkaat apuvälineet helpottavat myös saunan puhdistusta

Sekä saunan lauteiden puhdistaminen että saunassa olevien laattapintojen puhdistus sujuu nopeasti ja helposti, kun työn avuksi hankitaan laadukkaat siivousvälineet. Perinteisesti saunan puhdistus on tehty juuriharjan ja mäntysuovan avulla, joiden avulla saunan lauteiden päällisten ja seinien puhdistus onnistuu varsin hyvin. Nykyään saunan puhdistukseen on kuitenkin tarjolla esimerkiksi laudepesureita ja pehmeitä hankaussieniä, joiden avulla myös lauteiden välit saadaan puhdistettua huolellisesti; lauteiden välit ovat paikkoja, joita tavallisella juuriharjalla on erittäin vaikeaa puhdistaa.

Yllä olevista artikkeleista löydät lisää saunan siivoukseen liittyviä vinkkejä.

Ladataan hakua