valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

Keittiön ja kodinkoneiden puhdistus

Keittiön siivous ja kodinkoneiden puhdistus vaikuttavat keskeisesti keittiön käyttömukavuuteen ja viihtyisyyteen. Nykyaikaisen keittiön tekstiilipinnat ja työtasojen materiaalit on suunniteltu helposti puhdistettaviksi, jolloin keittiön siivous sujuu helposti tavallisen arkisiivouksen yhteydessä. Materiaali ja laitevalinnat ovatkin keskeisellä sijalla kun keittiön ja kodinkoneiden puhdistus halutaan suunnitella helpoksi ja vaivattomaksi.

Tietyissä tilanteissa juuri kodinkoneiden puhdistus voi aiheuttaa pientä päänvaivaa, koska valmistajien antamat suositukset kodinkoneiden puhdistuksesta vaihtelevat välillä hyvinkin voimakkaastikin. Laitteen käyttöohjeeseen onkin hyvä tutustua aina ennen uuden kodinkoneen puhdistamista, sillä valmistajan antamat suositukset laitteen puhdistukseen saattavat poiketa edellisen mallin tai laitteen suosituksista. Näin toimimalla keittiön siivous saadaan sujumaan nopeasti ja ongelmitta.


pyykinpesukoneen puhdistus

Pesukoneen puhdistaminen

Ensimmäiset merkit pyykinpesukoneen puhdistustarpeesta ovat koneesta lähtevä haju tai heikoksi muuttunut pesutulos.
Lue pyykinpesukoneen puhdistuksesta

tiskikoneen puhdistus

Astianpesukoneen puhdistaminen

Astianpesukoneen puhdistaminen poistaa koneen sisään kertyneet kalkkisaostumat ja parantaa mm. koneen pesujälkeä. Vinkit astianpesukoneen puhdistamiseen
 
uunin pesu

Keittiön uunin puhdistaminen

Uunin puhdistaminen vähentää uunista lähtevää käryä ja uunin sähkönkulusta. Lue lisää uunin puhdistamisestaVinkit kodinkoneiden ja keittiön puhdistamiseen

Keittiön siivouksessa on syytä huomioida varsinaisten työpintojen lisäksi myös ikkunat ja kaappien ovat, sillä keittiön höyryt tarttuvat helposti juuri näihin pintoihin. Keittiön saa pidettyä helposti yleis-siistinä noudattamalla omiin käytäntöihin sopivaa siivousohjelmaa; vältä esimerkiksi likaisten astioiden ja ruoanlaittovälineiden säilyttämistä tiskipöydällä tai työtasoilla, vaan pyri tiskaaman ne tai siirtämään ne tiskikoneeseen. Näin toimimalla keittiön yleisilme pysyy siistinä.

Keräsimme tälle sivulle muutamia keittiön ja kodinkoneiden siivoukseen liittyviä artikkeleita, joista voit löytää perustietoa keittiön eri pintojen ja laitteiden puhdistuksesta. Hyödynnä myös sivun yläosasta löytyvää sivustohakua, kun etsit vastauksia siivoukseen ja kotitöihin liittyviin ongelmiin.

Keittiön ja kodinkoneiden puhdistus vaatii tarkkuutta

Monet keittiössä olevista pinnoista – ruokapöydästä työtasoihin – ovat selvästi näkyvillä olevia pintoja, ja tästä syystä kyseisten pintojen puhdistukseen kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota. Keittiön puhdistuksen yhteydessä tulisikin välttää työtapoja ja apuvälineitä, jotka saattaisivat naarmuttaa tai kuluttaa esimerkiksi työtason pintaa.

Myös kodinkoneiden puhdistus vaatii erityistä huomiota. Koska lähes poikkeuksetta kaikki nykyaikaiset kodinkoneet ovat sähkölaitteita – tulee kyseinen kodinkone useimmin muistaa irrottaa verkkovirrasta mahdollisten puhdistustoimenpiteiden ajaksi. Tämän lisäksi kodinkoneen käyttöohjeen antamiin puhdistusta koskeviin tietoihin on syytä tutustua tarkkaan ennen puhdistusta.

Ladataan hakua