valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Höyrypesurin käyttö siivouksessa

Höyrypesurin käyttö siivouksessa


Höyrypesuri eli toiselta nimeltään höyrypuhdistin, on tehokas väline lian poistoon. Monet käyttävät höyrypuhdistinta myös siitä syystä, että höyrypesurilla puhdistaminen tapahtuu ilman haitallisia kemikaaleja. Toimintaperiaatteensa ansiosta höyrypuhdistin myös poistaa likaa tehokkaasti paikoista, jotka jäävät muuten helposti puhdistamatta.

Miten höyrypuhdistin toimii
Höyrypesurin toiminta perustuu yksinkertaisesti vesihöyryyn, joka ohjataan ulos suppealle alueelle säädeltyinä purkauksina. Kuuma höyry puolestaan tapaa bakteereja erittäin tehokkaasti, ja höyry pääsee tunkeutumaan pieniinkin halkeamiin ja rakosiin jotka muuten jäävät helposti siivoamatta. Puolestaan tekstiilejä puhdistettaessa höyry tunkeutuu tekstiilin kudoksiin, ja höyrypesuri onkin havaittu tehokkaaksi esim. tupakanhajun poistossa.

Mihin höyrypesuri soveltuu
Höyrypesuria voidaan käyttää useimmilla kovilla pinnoilla. Laitekohtaisia rajoituksia saattaa olla eri valmistajien laitteiden kesken, ja ne on hyvä selvittää ennen laitteen hankkimista tai vuokraamista. Useimmiten myös kaakelit ja kivilattiat voidaan puhdistaa höyrypuhdistimella. Tapauskohtaisesti myös ikkunanpesu voidaan suorittaa höyrypesurilla.

Mihin höyrypuhdistin ei sovellu
Laitteen käyttöohjekirjassa on usein tarkat maininnat minkälaisilla pinnoilla laitetta ei tule käyttää. Vuokrattavissa laitteissa käyttökiellot tulee selvittää vuokraajalta. Yleisesti ottaen pinnat ja tekstiilit, jotka ovat erittäin arkoja (lämmölle ja kosteudelle) eivät yleensä sovellu puhdistettavaksi höyrypesurilla.

Höyrypesuri vuokraus
Höyrypesurin vuokraaminen on nykyään erittäin helppoa. Useimmilla siivousvälineitä vuokraavilla yrityksillä on nykyään valikoimissaan vuokrattavia höyrypesureita. Vuokrattavan höyrypesurin hinta määräytyy yleensä vuokra-ajan perusteella, ja liikkeestä riippuen.

  • Höyrypesuri on monikäyttöinen puhdistuslaite
  • Höyrypuhdistin puhdistaa tehokkaasti ilman kemikaaleja
  • Materiaalikohtaiset käyttörajoitukset selvitettävä ennen käyttöä


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua