valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Kaakeleiden maalaaminen

Kaakeleiden maalaaminen


Kaakelin maalaus on helppo tapa tehdä kylpyhuoneeseen tai keittiöön uutta ilmettä. Verrattuna vanhojen kaakeleiden poistoon ja uusien kaakeleiden asentamiseen – kaakeleiden maalaus säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Rauta- ja maalikaupoista löytyy kaakeleille erityisesti suunniteltuja maaleja, jotka levitetään normaalin maalin tapaan siveltimellä (maalaus voidaan hoitaa aivan normaalilla pensselillä, erikoistyövälineitä ei tarvita). Maalaustelaa ei kannata käyttää kaakeleita maalatessa, sillä kaakeleiden saumat aiheuttavat helposti epätasaisen maalausjäljen.

Kaakelin maalaus ja pohjatyöt
Kaakeleita maalatessa, maalattavanpinnan pesu riittää pohjatöiksi. Ennen pesua kaakelin pinnasta tulee irrottaa kaikki kalusteet/esineet, jotka on kiinnitetty kaakeliin. Näin kaakelin maalaus ja pesu sujuvat nopeammin.

Pesu tulee tehdä huolella ja käyttäen mahdollisimman tehokkaita pesuaineita. Näin toimimalla voidaan varmistaa, että kaikki lika (ja kalkki) saadaan pois kaakeleista, ennen niiden maalausta. Huolellisesti suoritettu pesu ja puhdistus riittävät pohjatöiksi. Kaakelin pintaa ei pidä hioa tai muulla tavoin karhentaa, koska se vaurioittaisi kaakelin pintaa.

Kaakelin maalaus
Tutustu aluksi huolella kaakelimaalin käyttöohjeisiin. Joissain kaakelimaaleissa on erillinen kehotus hengityssuojaimen käytöstä ja tuuletuksesta maalauksen aikana (jotkin kaakelimaalit haisevat erittäin pistävästi); noudata näitä valmistajan ohjeita.

Kaakeleiden maalaus kannattaa suorittaa pystysuorin vedoin (siveltimellä), näin toimimalla voidaan paremmin kontrolloida maalin valumajälkiä. Maalaa järjestelmällisesti alue kerrallaan. Jos et ole ennen maalannut kaakeleita, aloita maalaaminen nurkasta/alueelta, joka ei näy heti tilaan tultaessa – näin pystyt hieman harjoittelemaan maalausta, eivätkä harjoitusjäljet pistä myöhemmin silmään.

Kaakeleiden maalaus – huomioitavaa
Mikäli päälle maalattavissa kaakeleissa on voimakkaita kuvioita tarvitaan yleensä kaksi maalauskertaa. Tästä syystä maalia on syytä levittää mahdollisimman paksu kerros, heti ensimmäisellä kerralla (varo kuitenkin valumajälkiä). Noudata valmistajan antamia ohjeita maalin kuivumisesta ja tuuletuksesta. Älä kostuta maalipintaa ennen kuin maali on kuivunut. Kun myöhemmin puhdistat maalaamaasi kaakelipintaa, vältä hankaavia puhdistusaineita/työtapoja, jotka voisivat vahingoittaa maalipintaa.

  • Kaakelin maalaus tuo tilaan nopeasti uutta ilmettä
  • Kaakeleiden maalaus tulee monesti melko edulliseksi
  • Kaakelin maalaus ei saa vahingoittaa kaakelin pintaa
  • Kaakeleiden maalaus vaatii usein pitkän kuivumisajan


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua