valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Helpota vauvanvaatteiden pesua

Helpota vauvanvaatteiden pesua


Lapsiperheessä pyykkääminen on arkipäivää ja erityisesti vauvaikäiset kuluttavat helposti niin vaateparin jos toisenkin yhden päivän aikana. Tästä syystä hankittavien vaatteiden laatuun ja hoito-ohjeisiin on syytä kiinnittää erityistä huomiota, jotta vaatteet kestäisivät toistuvan pesemisen mahdollisimman hyvin. Vauvanvaatteiden peseminen on helpompaa jos esimerkiksi muutaman päivän aikana kertyneet pyykit voidaan pestä kerralla (samassa koneessa) eikä vaatteita tarvitse sen kummemmin lajitella eri pesulämpötilojen mukaisiin koneellisiin. Näin toimimalla pyykkikonetta ei tarvitse käyttää aivan joka päivä, jolloin vältytään myös pesemästä puolikkaita koneellisia. Tämä luonnollisesti vaatii sen, että vauvaa varten on olemassa suurehko arsenaali vaatteita, joista löytyy toisiaan vastaavat pesumerkinnät.

Pesua odottavien vauvanvaatteiden säilytys kannattaa monesti hoitaa muualla kuin pyykkikorissa, sillä pestävissä vauvanvaatteissa on monesti jonkinlaista käsittelyä vaativia tahroja. Kun pyykkikoneeseen menoa odottavat vauvanvaatteet säilytetään erillään muusta pyykistä voidaan varmistaa, etteivät vauvanvaatteissa olevat (mahdollisesti huomaamatta jääneet) tahrat pääse likaamaan muuta pyykkiä.

Pesuainevalinnat
Vauvan- ja lastenvaatteille on olemassa hajusteettomia pesuaineita, jotka on suunniteltu erityisesti lastenvaatteiden pesuun. Noudata tarkkaan pesuaineen annosteluohjetta; annostelu saattaa vaihdella tuotekohtaisesti, joten vanhan muistikuvan varassa annostelua ei kannata tehdä. Yleensä voit annostella pesuainetta hieman ohjetta vähemmän; mikäli pyykki ei ole erityisen likaista.

Lasten- ja vauvanvaatteiden valinta pesun kannalta
Suosi kestäviä, luonnollisia ja konepestäviä materiaaleja. Tämä nopeuttaa pyykinlajittelua ja -pesua huomattavasti. Käytä lastenvaatteille tarkoitettua huuhteluainetta tarpeen mukaan; huuhteluaine tekee vaatteesta pehmeämmän tuntuisen lapsen päällä. Kun samoja vaatteita pestään toistuvasti, opit nopeasti tuntemaan mitkä vaatteet kaipaavat huuhteluaineen käyttöä ja mitkä eivät. Näin osaat helposti lajitella pyykin pestäviksi koneellisiksi.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua