valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Pyykinkuivaus

Pyykinkuivaus


Pienissä asunnoissa sisätiloissa tapahtuva pyykinkuivaus aiheuttaa välillä päänvaivaa.

Pyykinkuivaus aiheuttaa monella ikävän ongelman: pyykinkuivaus tuntuu vievän kaiken mahdollisen tilan asunnosta. Pyykin narukuivaus ulkona ei aina ole mahdollista, ja pienissä kerrostaloasunnoissa ei välttämättä ole mahdollista käyttää kuivauskaappia tai kuivausrumpua.

Kuivattavan pyykin määrää voi tietysti säännöstellä sillä, että pesee pyykkiä säännöllisesti – eikä anna pyykkivuoren kasaantua suureksi. Säännöllinen pyykkäys on yksi helpommista tavoista vähentää pyykin kuivauksen aiheuttamaa kaaosta, etenkin pienessä asunnossa.

Pyykin kuivattaminen ulkona
Monella kerrostalossa asuvalla on mahdollisuus viedä pyykit parvekkeelle kuivumaan. Pyykinkuivaus ulkona ei tietystikään onnistu jos ilmassa on paljon katupölyä (esim. keväällä); tällöin kannattaa hyödyntää taloyhtiön mahdollisesti tarjoamaa kuivatushuonetta (usein pyykkituvan yhteydessä). Kun pyykki viedään ulos kuivumaan tulee varmistaa ettei pyykki joudu olemaan montaa tuntia suorassa auringonvalossa. Suora auringonvalo voi myös haurastuttaa joitain tekokuituja (esim. Lycra). Kun pyykit voidaan kuivata ulkona, ei asuntoon kerry kosteutta – ja lisäksi esim. wc tilat (joissa pyykkiä usein kuivataan) pysyvät vapaasti käytettävissä.

Pyykin kuivaaminen sisällä
Jos pyykkiä narukuivataan sisätiloissa, tulisi varmistaa että tilassa on riittävä ilmanvaihto. Koska pyykit kuivataan usein aina samassa tilassa (esim. wc tai kodinhoitohuone), saattaa pyykistä nouseva kosteus aiheuttaa ajan myötä ongelmia, jos riittävää ilmanvaihtoa ei ole. Mikäli riittävää ilmanvaihtoa ei löydy (esim. wc ei tahdo kuivua pyykinkuivatuksen jäljiltä), kannattaa pyykinkuivaus suorittaa muualla.

Kuivauskaapit ja kuivausrummut ovat käteviä laitteita, jotka nopeuttavat pyykin kuivumista. Näiden laitteiden käyttö ei kuitenkaan sovi kaikille tekstiileille, joten muista tarkistaa tekstiilin pesumerkinnät ennen kyseisten laitteiden käyttöä. Uudet kuivauskaapit ja –rummut on suunniteltu energiatehokkaiksi, joten niitä kannattaa opetella käyttämään oikein. Näin toimimalla ne eivät kasvata sähkölaskuasi turhaan.

  • Pyykinkuivaus sisätiloissa: varmista riittävä ilmanvaihto
  • Vältä kuivattamista suorassa auringonvalossa
  • Varmista rummun/kaapin sopivuus tekstiilille
  • Opettele käyttämään kuivauskaappia/rumpua energiatehokkaasti


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua