valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Hienopesuaine – Milloin kannattaa valita hienopesu

Hienopesuaine – Milloin kannattaa valita hienopesu


Termi hienopesu tarkoittaa yleisesti vaatteiden tai tekstiilin hellävaraista pesua (tai pesuohjelmaa), jonka pesulämpötila on korkeintaan 50 astetta (yleensä pesulämpötila onkin 30-40 astetta). Hienopesu on usein suunnattu villalle, silkille tai muille ns. synteettisille kuiduille, jotka muutoin saattaisivat kärsiä pesusta. Yleensä hienopesun yhteydessä ei myöskään käytetä erillistä huuhteluainetta (ellei pestävä tekstiili sitä erikseen vaadi). Näin toimimalla pyritään minimoimaan aika, joka arkasi luokiteltava tekstiili joutuu viettämään pesukoneessa ja vähentämään tekstiiliin kohdistuvaa rasitusta.

Hienopesun tarve on hyvä huomioida aina jo pyykkiä lajitellessa. Hienopesua vaativat tekstiilit tulisi pestä (väriensä mukaisesti) omissa koneellisissaan. Tekstiilin pesumerkinnöistä voit etsiä symbolia jossa pesulämpötilan alla on kaksi peräkkäistä viivaa; tämä merkki kertoo hienopesun tarpeesta.

Vaikka hienopesu –ohjelma löytyy lähes poikkeuksetta kaikista nykyaikaisista pesukoneista, ei kyseistä ohjelmaa ole varsinaisesti ”standardisoitu” – – eli ohjelmien laadussa ja hellävaraisuudessa on mitä todennäköisimmin eroja. Tämä on hyvä pitää mielessä mikäli olet juuri hankkinut uuden pesukoneen. Hienopesun testaukseen ei siis kannata uhrata täyttä koneellista arkoja tekstiilejä, vaan ohjelman laatu on hyvä testata vain muutamalla tekstiilillä. Näin toimimalla saat parhaan kuvan koneesi hienopesu –ohjelmasta.

Hienopesuaineet
Hienopesuaine on erityisesti hienopesua varten suunniteltu pyykinpesuaine, jonka koostumus on suunniteltu mahdollisimman hellävaraiseksi sekä puhdistettavalle tekstiilille että käyttäjän iholle. Markkinoilta löytyy useita hienopesuaineita, jotka ovat myös täysin hajusteettomia. Tämän tyyppiset hienopesuaineet ovatkin yleensä käytössä niin allergioista kärsivillä kuin lapsiperheillä, joissa pienten vauvojen vaatteet halutaan usein pestä mahdollisimman hellävaraisilla pesuaineilla.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua