valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Vaatteiden nukkaantumien pesun jälkeen

Vaatteiden nukkaantumien pesun jälkeen


Vaatteiden nukkaantuminen ei ole aina estettävissä, sillä nukkaantumisessa on usein kyse vaatteen heikosta laadusta tai vaatteessa käytettyjen materiaalien ominaisuuksista (esim. akryyli). Nukka on usein ongelmana halvalla teetettyjen – ja edukkaasti kuluttajille myytävien tekstiilien kanssa, joiden edukasta valmistushintaa on kompensoitu käyttämällä kehnoja materiaaleja, jotka nukkaantuvat erittäin helposti (halvempi materiaali toki näkyy vaatteen edullisena hintana).

Vaatteiden nukkaantumisen estäminen
Valitsemalla kestäviä luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita, voit osaltasi ehkäistä vaatteiden nukkaantumista. Ajan ja käytön myötä myös luonnonkuiduista valmistetut vaatteet nukkaantuvat, mutta eivät läheskään samaa tahtia kuin halvalla tuotetut tekstiilit. Myös tekstiilien pesutavat vaikuttavat oleellisesti siihen kuinka helposti vaate alkaa nukkaantumaan, sillä pesun aikana vaatteeseen saattaa kohdistua yllättävänkin kovaa rasitusta.

Vaate saattaa nukkaantua pyykinpesun yhteydessä, jos samassa koneellisessa pestävät tekstiilit pääsevät kuluttamaan ja hankaamaan herkästi nukkaantuvaa materiaalia pesun aikana. Tästä syystä pesupussin käyttö, saattaa osaltaan vähentää vaatteiden nukkaantumista pyykinpesun aikana.

Myös vaatteen pesutapa vaikuttaa jossain määrin vaatteen nukkaantumiseen, tästä syystä pesumerkinnät tulee aina lukea huolella läpi ennen vaatteen pesua – ja pesutapa tulee valita merkintöjen mukaan.

Vinkkejä joilla voit ehkäistä vaatteiden nukkaantumista
1. Käännä vaatteet nurinpäin ennen pesua
2. Vältä voimakasta linkousta pesun jälkeen
3. Suosi laadukkaita materiaaleja (luonnonkuituja)
4. Materiaaleista akryyli nukkaantuu erittäin helposti (vältä).

Nukanpoistaja
Nukkaa voi poistaa vaatteista harjaamalla, nyppimällä tai käyttämällä laitetta nimeltä nukanpoistaja (saatavilla yleisesti marketeista), joka soveltuu hyvin villavaatteiden kanssa käytettäväksi. Tämän lisäksi myös samettipintainen vaateharja soveltuu hyvin nukan poistoon vaatteista.

  • Kokeile pesupussin käyttöä
  • Valitse hellävarainen pesuohjelma
  • Hanki tarvittaessa nukanpoistaja
  • Suosi laadukkaita materiaaleja


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua