valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Rumpukuivaus – huomioitavat asiat

Rumpukuivaus – huomioitavat asiat


Rumpukuivauksella tarkoitetaan kuivausrummun avulla tehtävää pyykin kuivattamista. Kyseessä on siis pesukoneesta täysin erillään tehtävä pyykinkuivaus – – joten kyseistä kuivaustapaa ei tule sekoittaa esimerkiksi pyykkikoneen linkous –toimintoon. Rumpukuivaus ei sovellu automaattisesti kaikille tekstiileille, vaan kyseisen kuivaustavan soveltuvuus tulee tarkistaa ennakkoon vaatteen pesumerkinnöistä. Ohessa huomiot yleisimmistä rumpukuvausta käsittelevistä pesumerkeistä.

Rumpukuivauksen pesumerkki
Yleisimmin rumpukuivausta koskevia pesumerkkejä on neljä: rumpukuivaus (sallittu), normaali rumpukuivaus, hellävarainen rumpukuivaus ja rumpukuivauksen kieltävä –pesumerkki.

Yleismerkki:
Rumpukuivaus sallittu


Rumpukuivauksen lämpötilaa koskevat merkit
Rumpukuivaus normaali (monesti sama kuin ”yleismerkki”).
Hellävarainen rumpukuivaus (viittaa yleensä alempaan lämpötilaan).


Kieltomerkki
rumpukuivaus kieltoRumpukuivaus kielletty


Katso lisää pyykinpesun pesumerkinnöistä.

Tyypillisiä rumpukuivattavia tekstiilejä
Monet arkiset materiaalit kuten trikoot, sametit ja froteet voidaan (pesumerkintöjen rajoissa) kuivata kuivausrummussa. Myös polyesteripuuvillaiset paidat voidaan usein kuivata rumpukuivauksessa, kunhan laitteen täyttöasteeseen kiinnitetään huomiota (pieniä määriä kerralla).

Rumpukuivaus kielletty – milloin rumpukuivaus ei sovellu
Vaikka pesumerkinnät eivät erikseen kieltäisi rumpukuivausta kannattaa kuitenkin käyttää tekstiilikohtaista harkintaa ennen vaatteen tai tekstiilin laittamista kuivausrumpuun. Erityisen arat ja puhdistuksen aikana erityishuomiota vaativat materiaalit kuten: villa, pellava tai silkki eivät yleisesti sovellu kuivausrummussa kuivattavien tekstiilien joukkoon. Muista kodin tekstiileistä esimerkiksi suihkuverhot ovat usein valmistettu materiaalista jota ei kannata rumpukuivata. Katso myös:
– Muut vaatteiden kuivausta koskevat pesumerkit
Linkouksen pesumerkit
Silitystä koskevat pesumerkit
Vinkit vaatehuoltoonLöysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua