valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Liimatahrojen poisto

Liimatahrojen poisto


liimatahran poisto vaatteesta
Liimatahra on varsin tuttu ongelma monessa lapsiperheessä. Monesti lasten askartelussa käyttämät liimat ovat täysin vesiliukoisia, ja näin ollen helposti puhdistettavissa. Joissain tapauksissa liimatahra voi kuitenkin pinttyä tekstiiliin niin, että pesussa joudutaan käyttämään tahranpoistoainetta tai muita kemikaaleja. Ennen tahranpoistajien käyttöä on kuitenkin muistattava selvittää niiden soveltuvuus puhdistettavalle tekstiilille – soveltuvuus voidaan tarkistaa esimerkiksi tekstiilin pesumerkinnöistä tai aineen soveltuvuutta voidaan testata tekstiilin huomaamattomaan kohtaan.

Liimatahrojen poisto liuottimilla
Liimatahrojen poistoa voidaan kokeilla myös esimerkiksi asetonia sisältävällä kynsilakanpoistoaineella. Vaikka kynsilakanpoistoaine on huomattavasti laimeampi vaihtoehto kuin rautakaupasta saatava asetoni, tulee sen käytössä olla erittäin varovainen. Kynsilakanpoistoaine saattaa viedä värit erittäin herkistä tekstiileistä, joten aineen soveltuvuus puhdistettavalle tekstiilille tulisi osata määrittää etukäteen. Monesti liuottimen soveltuvuus tekstiilille onkin viisasta testata vaatteen tai tekstiilin huomaamattomaan kohtaan.

Liimatahra pois lattiasta tai pöydänpinnasta
Remontin yhteydessä saattaa pieniä liimatahroja ilmestyä esimerkiksi lattiaan tai pöydänpintaan – hyvästäkin pintojen suojauksesta huolimatta. Tämän kaltaisten liimatahrojen poistoon voidaan kokeilla asetonia tai erityisesti liimatahroille suunniteltua tahranpoistajaa (kauppanimenä esim. Mellerud). Näiden aineiden soveltuvuus puhdistettavalle pinnalle on jälleen syytä selvittää etukäteen, koska esimerkiksi akryylipinnoille kyseiset aineet eivät sovellu. Lisäksi valitun tuotteen pakkauksesta löytyviä suojauskehotuksia on syytä noudattaa tarkoin. Käsittelyn jälkeen puhdistetut pinnat on hyvä pyyhkiä kostealla rätillä, varsinkin jos perheessä on pieniä lapsia tai lemmikkejä. Näin toimimalla varmistetaan ettei puhdistettavalle pinnalle jää liuotinta tai puhdistusainetta.

  • Liimatahrojen poisto tekstiilin sallimissa rajoissa
  • Liimatahran poisto sujuu usein kynsilakanpoistoaineella
  • Muista pintojen suojaus remontin/askartelun yhteydessä


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua