valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Hiussieppari – käyttö ja asennus

Hiussieppari – käyttö ja asennus


Nimitystä hiussieppari käytetään yleisesti lavuaarin venttiilin reikään kiinteästi asennettavasta – aavistuksen pulloharjaa muistuttavasta tuotteesta, jonka tehtävänä on napata viemäriin tipahtaneet hiukset ja karvat kiinni. Kiinteästi asennettavien mallien lisäksi markkinoilla on myös venttiilin puhdistukseen tarkoitettuja malleja, jotka pyrkivät lähinnä nappaamaan venttiilissä tai hajulukossa puhdistushetkellä olevat hiukset.

Kiinteästi asennettava/vaihdettava hiussieppari on näistä vaihtoehdoista huomattavasti tehokkaampi, kun halutaan vähentää esimerkiksi viemärin hajuja.

Hiussiepparin käyttö
Hiussiepparin käytön tarkoituksena on varmistaa etteivät viemäriin päätyvät hiukset tai karvat muodosta viemärissä epämiellyttäviä hajuja, eikä ylimääräisiä bakteereja pääse muodostumaan viemäriin. Jossain mielessä hiussiepparin tehtävänä on siis tehostaa ja helpottaa varsinaisen hajulukon toimintaa.

On hyvä huomioida ettei hiussieppari ole lainkaan välttämätön varuste jokaisessa taloudessa. Mikäli viemärin hajut tai viemäriin päätyvät hiustupot eivät ole akuuttina ongelmana – – ei hiussiepparillekaan ole tarvetta. Tuotetta kannattaa kuitenkin kokeilla jos viemärin ritilästä tai hajulukosta joudutaan toistuvasti poistamaan hiuspaakkuja – – tai jos viemäristä nousee ajoittain epämiellyttävää hajua, jonka syypäänä kyseisiä hiuskertymiä voidaan pitää.

Hiussiepparin asennus
Kiinteästi asennettavaa hiussiepparia voidaan käyttää esimerkiksi kylpyhuoneen pesualtaassa, kylpyammeessa tai suihkualtaassa – – eli niissä tiloissa joissa hiuksia ja karvoja pääsee helposti viemäriin. Yleisimmin hiussieppari asennettaan juuri käsienpesualtaaseen; asennus tehdään työntämällä hiussieppari lavuaarin ritilän reiästä kohti hajulukkoa. Hiussiepparin varren päässä on yleensä lenkki/mutka, joka estää siepparin putoamisen hajulukkoon.

Hiussiepparin vaihto
Kiinteästi asennettava/vaihdettava hiussieppari suositellaan yleensä vaihdettavaksi uuteen noin kuukauden välein. Joissain tilanteissa hiussiepparin vaihtoväliä voidaan hieman pidentää puhdistamalla hiussieppari esimerkiksi kerran viikossa. Mikäli hiussieppariin kertyy runsaasti pitkiä hiuksia on hiuspaakkujen irti nyppiminen usein tehokkain keino hiussiepparin puhdistukseen. Hiussiepparin puhdistus tulisi tehdä esimerkiksi roskakorin päällä; jos puhdistus tehdään käsienpesualtaassa päätyvät hiukset välittömästi takaisin hajulukkoon/viemäriin. Julkisissa tiloissa käytettävät hiussiepparit on hygieniasyistä suositeltavampaa vaihtaa uusiin kuin puhdistaa.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua