valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Hiustenkuivaajan puhdistus ja pesu

Hiustenkuivaajan puhdistus ja pesu


Etenkin ahkerassa käytössä olevaan hiustenkuivaajaan päätyy helposti pölyn lisäksi myös esim. hiuslakkaa ja/tai muita muotoilutuotteita. Tästä syystä hiustenkuivaajan puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti, esim. wc-kaappien tai hyllyjen järjestelyn yhteydessä. Hiustenkuivaajan puhdistaminen tulisi kuitenkin tehdä viimeistään silloin kun kuivaajasta alkaa lähtemään palaneen käryä muistuttava haju.

Hiustenkuivaajan puhdistus miten toimia
Koska kyseessä on sähkölaite, on ensimmäinen tehtävä varmistaa, että hiustenkuivaajan johto irrotetaan seinästä puhdistuksen ajaksi. Puhdistuksen aikana hiustenkuivaajan sähköjohtoa ei tarvitse erikseen kastaa/puhdistaa, johdossa mahdollisesti olevat liat lähtevät pois nihkeäpyyhinnällä. Samalla nihkeäpyyhinnällä voit puhdistaa myös föönin ulkopinnat.

Hiustenkuivaajan puhdistamisen seuraavat työvaiheet riippuvat käyttämäsi föönin rakenteesta. Tyypillisesti hiustenkuivaajassa on kaksi irrotettavaa osaa: suutin josta kuivaaja puhaltaa ilmaa ulos, sekä kuivaajan takaosassa oleva ilmaritilä jonka kautta fööni ottaa ilmaa sisäänsä. Tyypillisesti ainakin etuosassa oleva suutin on irrotettava ja vesipestävä (muovisuutin). Kuivaajan takaa löytyvä ritilä taas ei kaikissa malleissa ole irrotettava; niissä malleissa joissa ritilän saa irti tapahtuu irrottaminen joko kiertämällä tai kevyesti vetämällä.

Sekä hiustenkuivaajan etuosan suutin että takaa löytyvä irrotettava suojaritilä ovat yleensä aina vesipestäviä. Pesun avuksi voidaan ottaa joko pehmeä pesusieni, pyyhkeen kulma tai vanha hammasharja, jonka avulla etenkin suojaritilän puhdistaminen on helppoa. Pesun jälkeen suuttimen ja suoraritilän tulee antaa kuivua huolellisesti ennen paikalleen laittoa.

Mikäli hiustenkuivaajan takaosan suojaritilä ei ole irrotettava, tulee ritilä lähinnä vain pyyhkiä ja harjata (kuivalla harjalla) puhtaaksi, sillä sähkölaitteen sisään ei luonnollisesti saa päästä kosteutta tai vettä.

Hiustenkuivaajan puhdistus muut huoltotoimet
Mikäli hiustenkuivaajan takaa löytyvä suojaritilä on irrotettavissa, voit puhdistuksen yhteydessä luoda silmäyksen myös suojaritilän takaa löytyviin föönin sisuskaluihin. Mikäli kuivaajan sisusta vaikuttaa kovin pölyiseltä, voit käyttää kuivaa mikrokuituliinaa, pölynimuria (pienellä imuteholla) pölyjen poistoon föönin sisältä. Laitteen sisälle kertyvä pöly aiheuttaa monesti ikävää palaneen käryä, jonka vuoksi kyseinen pöly tulisi saada poistettua laitteen sisältä. Hankalimmissa tapauksissa pölyä voidaan poistaa myös paineilman avulla (marketeista saa esim. paineilmasprayta).


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua