valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Imurointi ja pölyjen pyyhintä – kumpi ensin?

Imurointi ja pölyjen pyyhintä – kumpi ensin?


Tähän työjärjestystä koskevaan kysymykseen on kaksi koulukuntaa, toisten mielestä pölyjen pyyhintä tulee suoritta ensin ja toisten mielestä imurointi. Aivan yksiselitteistä vastausta tähän kysymykseen ei taida olla olemassakaan, sillä työjärjestys määräytyy pitkälti puhdistettavan tilan mukaan.

Imurointi ensin
Yleissiistissä tilassa, jota siivotaan säännöllisesti (esim. joka viikko), voidaan imurointi hoitaa ensin. Tämän jälkeen voidaan pölyt pyyhkiä pinnoilta joihin imurilla ei päästä.

Pölyjen pyyhintä ensin
Hieman harvemmin siivottavissa kohteissa (joissa pölyä on selvästi näkyvillä), voidaan pölyjen pyyhintä hoitaa ensin. Ideana on vähentää imuroinnin ilmaan nostaman pölyn määrää.

Kun halutaan tehdä huolellista jälkeä
Monet esimerkiksi pölyallergiasta kärsivät henkilöt tekevät pölyjen pyyhinnän sekä ennen imurointia, että pari tuntia imuroinnin jälkeen. Parin tunnin tauon aikana imuroinnin ilmaan nostama pöly on suurimmaksi osaksi jo laskeutunut. Näin toimimalla voidaan päästä tehokkaimmin eroon pölystä, ja vähentää huoneilmassa olevan pölyn määrää.

Huomioitavaa
Yrityksiltä tilattavissa kotisiivouksissa imurointi suoritetaan yleensä ensin (yrityskohtaisissa käytännöissä on tietysti eroja). Kyse on yleensä puhtaasti ajallisesta kysymyksestä ja asiakkaalle tulevien kustannusten minimoinnista. Mikäli tilaat kotisiivousta ja työjärjestyksellä on sinulle merkitystä (esim. allergia tai muu syy), ilmoita erityistoiveesi jo sopimusta tehdessä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua