valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Käsienpesualtaan puhdistus – 3 vinkkiä

Käsienpesualtaan puhdistus – 3 vinkkiä


Käsienpesuallas on helppo puhdistaa ja pitää toimintakunnossa säännöllisesti tehtävän puhdistuksen avulla. Nopeasti havaittavia merkkejä käsienpesualtaan puhdistustarpeelle ovat altaan läheisyydessä leijuva viemärin haju, tahrat ja värjääntymät sekä viemärin vetämättömyys/tukkoisuus.

Hajulukko puhtaaksi
Hajulukon puhdistus ei ole loppupeleissä kovinkaan työläs tai aikaa vaativa operaatio – – mutta monesti se on tehokkain tapa saada käsienpesuallas vetämään kunnolla. Kun hajulukon tyhjennys ja manuaalinen puhdistus tehdään säännöllisesti vähennetään sekä tukosten syntymistä että tarvetta kemiallisten viemärin avaajien käyttöön.

Käsienpesualtaan puhdistus soodalla
Ruokasoodaa voidaan tilanteesta riippuen käyttää apuna niin itse lavuaarin puhdistuksessa, kuin käsienpesualtaan tukosten poistossa. Jos soodaa halutaan käyttää käsienpesualtaan pintojen puhdistukseen tulee ensin varmistaa ettei lavuaarissa ole erikoispinnoitetta, joka tulisi puhdistaa vain kyseiselle pinnoitteelle tarkoitetulla puhdistusaineella. Vaikka altaan pinnassa olevia tahroja päädyttäisiin puhdistamaan soodasta ja vedestä tehtävällä seoksella, on hyvä muistaa ettei työssä tule käyttää voimakasta hankausta tai muuta tekniikkaa joka voisi vaurioittaa altaassa olevaa pinnoitusta.

Soodalla tehtävässä tukosten poistossa käytetään yleensä etikkaa, soodaa ja vettä. Tyypillisesti työssä käytettään 1 dl soodaa ja 2 dl etikkaa. Aluksi ruokasooda kaadetaan viemäriin esimerkiksi suppiloa apuna käyttäen; etikka kaadetaan viemäriin soodan perään. Näiden kahden aineen yhdistäminen aiheuttaa aina jonkin verran vaahtoamista, johon kyseinen puhdistusvinkki perustuu. Vaahdon annetaan vaikuttaa esim. 10-15 minuuttia, jonka jälkeen viemäriin voidaan laskea kylmää vettä (hanan annetaan juosta muutama minuutti). Veden juoksutuksen avulla voidaan nähdä että tukos on varmasti poistunut. Etikkaa käytettäessä on syytä muistaa, että etikka jättää aina jälkeensä oman hajunsa, joka poistuu tilasta helposti tuulettamalla.
Poista hiustupot helposti
Mikäli käsienpesualtaan ritilää ja hajulukkoa pitää toistuvasti puhdistaa hiustupoista kannattaa harkita ns. hiussieppareiden käyttöä. Nämä käsienpesualtaan ritilään kiinnitettävät siepparit keräävät itseensä muutoin viemäriin päätyvät hiustupot – – ja helpottavat näin myös käsienpesualtaan puhdistusta.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua