valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Kevätsiivous – huomioi nämä kohteet

Kevätsiivous – huomioi nämä kohteet


Kevätsiivous ajoittuu tyypillisesti ns. ”välikauteen”, eli siihen aikaan keväästä kun talvivaatteiden käytöstä on jo voitu luopua, mutta kesävaatteiden käytölle ei lämpömittarin mukaan ole vielä perustetta. Talvivaatteiden siirtoa kausisäilytykseen voidaankin pitää kevätsiivouksen aloituksena. Eri vuosina ja eriosissa maata tämä aika luonnollisesti hieman vaihtelee.

Aloita kevätsiivous eteisestä ja vaatekaapeista
Kevätsiivous on hyvä aloittaa valitsemalla eteisestä ja vaatekaapeista kausisäilytykseen siirrettävät vaatteet, asusteet ja jalkineet. Kaikki kausisäilytykseen siirrettävät vaatteet on hyvä käydä huolellisesti läpi. Tyhjennä vaatteiden taskut ja katso onko vaate tarpeen pestä tai tuulettaa. Kun vaatteet on pesty tai puhdistettu kannattaa vaatteet laskostaa tai ripustaa roikkumaan niille varattuun kausisäilytyspaikkaan. Katso myös onko joukossa rikkinäisiä tai pieneksi jääneitä vaatteita, jotka voisi laittaa pois tai viedä esimerkiksi kirpputorille. Näin toimimalla käyttämättömät vaatteet saadaan pois eteisestä ja vaatekaapista.

Kevätsiivous ja sisustustekstiilit
Jos haluat vaihtaa asuntosi yleisilmettä kuluvaa kautta vastaavaksi, voit vaihtaa myös esim. verhot ja matot kevätsiivouksen yhteydessä. Sisustustekstiilien vaihto kannattaa ajoittaa kevätsiivouksen alkuun, sillä työssä mitä todennäköisemmin nousee pölyä huoneilmaan, joka voidaan imuroida pois kevätsiivouksen päätteeksi.

Kevätsiivous keittiössä
Keittiön kaapit ja pinnat on hyvä käydä läpi kevätsiivouksessa, koska keittiön kaappeihin ja komeroihin kertyy helposti tyhjiä purkkeja ja purnukoita, jotka voidaan heittää kokonaan pois. Mikäli keittiössä on pienkoneita, joita ei kesällä tule käytettyä on nämä laitteet hyvä irrottaa verkkovirrasta; ja tarpeen vaatiessa puhdistaa ja siirtää syrjään. Näin toimimalla keittiöön vapautuu lisää pöytätilaa.

Ikkunoiden peseminen keväällä
Mikäli kevätsiivouksen aikaan on jo lämpöasteita, voit harkita myös ikkunoiden pesua. Työn onnistumisen kannalta on tärkeää, että ikkunalasi saisi kuivua lämpimässä säässä; eli mikäli teet kevätsiivouksen ajankohtana lämpötila on lähes nollassa, kannattaa ikkunoiden pesu siirtää myöhempään ajankohtaan.

Pihan kevätsiivous
Omakoti- tai rivitalossa asuvan on syytä laajentaa kevätsiivousta myös pihalle. Mikäli lumilapioita tai kolia ei enää tarvita on ne hyvä viedä varastoon. Sama koskee myös pulkkia, suksia ja muita talveen liittyviä välineitä, jotka jäävät helposti asunnon oven tuntumaan. Mikäli asunnon oven tai rappusten tuntumassa on talveen liittyviä koristeita tai kasveja, voidaan ne myös korvata kevääseen tai kesään liittyvillä kasveilla (tai koristeilla).


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua