valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Pikasiivous – Kodin nopea siivous

Pikasiivous – Kodin nopea siivous


Pikasiivous on paikallaan kun koti pitää saada siistiksi erittäin nopealla aikataululla. Nopea siivous ei tarkoista sitä, että koko asunto siivottaisiin alusta loppuun – – vaan ideana on tehdä pikasiivous, jonka jälkeen tavarat ovat paikoillaan (poissa lattioilta ja pöydiltä) ja asunto näyttää yleissiistiltä.

Nopea siivous kannattaa kohdistaa niihin huoneisiin/tiloihin, joissa esim. vieraat mitä todennäköisimmin käyvät (esimerkiksi WC, olohuone ja eteinen). Perheessä pikasiivous saadaan tehtyä entistä nopeammin jos työtä jaetaan useammalle perheenjäsenelle. Tuuletus raikastaa asunnon sisäilmaa, joten nopea siivous kannattaa aloittaa avaamalla muutama tuuletusikkuna ja ovi (jos vain sää sallii tuulettamisen).

Koska nopea siivous kohdistetaan niihin tiloihin joissa vieraat käyvät, kannattaa seuraavaksi kerätä irtotavarat pois pöydiltä ja lattioilta (nyt ei ole ideana pyyhkiä pölyjä oikeaoppisesti katonrajasta aloittaen), esim. lasten lelut kerätään, ja viedään paikoilleen; jos tähän ei ole aikaa irtotavarat kannattaa kerätä laatikkoon, jonka saa helposti laitettua pois näkyvistä. Pikasiivous eteisen osalta on helppo, nosta kengät telineeseen, tai muulla tavoin tehdä tilaa vieraiden kengille ja takeille (osan kengistä ja takeista voi nostaa eteisestä pois ja viedä vaikka vaatekomeroon).

Vaikka vieraat eivät menisikään käymään keittiössä, monissa asunnoissa keittiöön näkee hyvin esim. olohuoneesta. Tästä syystä keittiöön kannattaa luoda nopea yleissilmäys; tiskit voi piilottaa vaikka astianpesukoneeseen pesua odottamaan, ja samalla keittiön tason tyhjentää ylimääräisestä tavarasta.

WC:n suhteen nopea siivous hajujen ja likojen nopeaa poistoa. Aloita WC:n pikasiivous tarkastamalla että pytty ja lavuaari ovat puhtaita, tarvittaessa pese likaiset kohdat nopeasti (koko wc pyttyä ei tarvitse jynssätä puhtaaksi, vain lika pois). Hajut saa WC:stä helposti pois kun sytytät/poltat yhden tulitikun (tikun voi lopuksi heittää wc pytyn veteen). WC:ssä kannattaa myös tarkistaa, että WC paperia on saatavilla, peili on puhdas.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua