valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Lehtipuhaltimen käyttö pihan puhdistuksessa

Lehtipuhaltimen käyttö pihan puhdistuksessa


Lehtipuhallin on hyvä apuväline etenkin suurikokoisten pihojen ja viheralueiden puhdistukseen; erityistä apua lehtipuhaltimesta on tilanteissa joissa pihan tai viheralueen puhdistukseen osallistuu vain yksi tai kaksi henkilöä – – ja hoidettavana oleva alue on silti suhteellisen laaja (alueen yllä/puhtaanapito aiheuttaa suuren työtaakan). Ohessa muutamia lehtipuhaltimen käyttöön liittyviä huomioita.

Yleisin käyttökohde lehtipuhaltimelle ovat tietenkin – laitteen nimen mukaisesti – syksyisin puista putoavat lehdet, jotka saadaan kerättyä lehtipuhaltimen avulla nopeasti yhteen pois vientiä/kompostointia varten. Samalla käyttökerralla lehtipuhallinta voidaan käyttää myös laatoitusten, kivetysten ja kulkuväylien puhdistukseen. Näin toimimalla työn kulkua voidaan nopeuttaa ja viheralueen puhdistuksessa tarvittavan haravoinnin määrää vähentää – – vaikkakin lehtipuhaltimen käytöllä ei haravoinnista tyystin eroon päästäkään.

Lehtipuhaltimen käyttö ja paikkakuntakohtaiset rajoitukset
Kun lehtipuhallinta käytetään kaupunkiolosuhteissa on syytä varmistaa kaupungin/kunnan työlle asettamat rajoitukset. Tällöin rajoitukset eivät kohdistu suoraan lehtipuhaltimeen – – vaan työstä mahdollisesti aiheutuviin haittoihin.

Ensimmäinen lehtipuhaltimesta aiheutuva haitta on monesti ääni. Etenkin polttomoottorilla varustetut lehtipuhaltimet (ns. ammattilaiteet) ovat hieman äänekkäitä. Meluhaittaa ei varsinaisesti voida minimoida, mutta alueen asukkaat voidaan huomioida ajoittamalla työ normaaliin päiväaikaan; varhaisen aamun tai myöhäisen illan sijaan.

Toinen yleinen lehtipuhaltimesta aiheutuva haitta on pölyn leviäminen; käytännössä tämä tarkoittaa sekä katu- että siitepölyä. Monet paikkakunnat ovatkin asettaneet rajoituksia, joiden nojalla kielletään tai rajoitetaan lehtipuhaltimen käyttöä hiekoitushiekan poistossa kaduilta (keväisin). Nämä rajoitukset ovat aina paikkakuntakohtaisia, joten työn suorittajan (ja mahdollisen tilaajan) on syytä olla selvillä alueella voimassa olevista rajoituksista.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.