valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Siimaleikkurin huolto

Siimaleikkurin huolto


Polttomoottorikäyttöiselle siimaleikkurille tehtävät huollot voidaan jakaa kahteen ryhmään: ennen käyttöä tehtäviin huoltoihin ja kuukausittain (harvemmin) tehtäviin tarkistuksiin. Ohessa lyhyt muistilista siimaleikkurin huoltoa suunnittelevalle; alla olevien kohtien lisäksi on hyvä tutustua myös laitteen mukana toimitettuun käyttöohjekirjaan ja varmistaa onko laitteen valmistaja antanut huollon suhteen erityisohjeita / suuntaviivoja joiden mukaan siimaleikkurin huolto tulee suorittaa.

Koska siimaleikkurin käyttö rajoittuu Suomen olosuhteissa pääasiassa kesään ja syksyyn on myös talvisäilytykseen siirrettävä laite suositeltavaa tarkistaa ja huoltaa ennen säilytykseen laittoa.

Ennen käyttöä suoritettava siimaleikkurin huolto
Siimaleikkureille tehdään tyypillisesti tarkistus tai huolto ennen käyttöä, jotta tarvittavat huoltotoimenpiteet voidaan tehdä laitteen ollessa vielä ”viileä”.

Esimerkkejä ennen käyttöä tehtävistä huolloista:
1. Ilmansuodattimen puhdistus ja vaihto. Huomaathan että ilmansuodatin tulee ennen käyttöä tehtävässä puhdistuksessa tehdä harjaamalla tai paineilman avulla – ei pesemällä.
2. Jäähdytysjärjestelmä on hyvä puhdistaa ennen käyttöä. Laitteen ilmanottoaukot tulee olla puhtaat ja vapaat irtoroskista.
3. Katkaisuterien pituus on myös hyvä säätää kohdilleen ennen laitteen tankkausta.
4. Ruuvien, mutterien ja kiinnikkeiden kunto on hyvä tarkistaa aina ennen käyttöä. Yleensä löystyneet kiinnikkeet on helppo huomata jo kun laitetta nostetaan pois varastosta.
5. Polttoainesuodattimen ja polttoainejärjestelmän tarkastus. Ennen laitteen tankkausta on hyvä tarkistaa polttoainesuodattimen kunto ja tankkauksen jälkeen/aina on hyvä tarkastaa polttoainejärjestelmän (tankki, korkki, polttoaineletku) tiiviys.


Ennen käyttöä tehtävien huoltojen tarpeellisuus riippuu pitkälti laitteen käyttöasteesta; mikäli siimaleikkuria käytetään hyvin harvoin (esim. pari kertaa kesässä) on selvää ettei esimerkiksi laitteen ilmasuodatinta tarvitse puhdistaa molemmilla käyttökerroilla – – vaan tarve puhdistukselle riippuu lähinnä siitä kauanko edellisestä puhdistuksesta on kulunut.

Kuukausittainen huolto siimaleikkurille
Esimerkkejä hieman harvemmin tehtävistä huoltotoimenpiteistä:
1. Tulpan kunnon tarkistaminen. Polttomoottorisissa pienkoneissa tulpan tarkistaminen ja vaihto kuuluu ns. perushuoltoihin, joita laitteelle tulee tehdä ajoittain. Tästä syystä laitteeseen sopivia tulppia kannattaa pitää varastossa.
2. Käyttöakselin kunnon tarkastus ja voitelu. Koska siimaleikkurin toiminta on hyvin pitkälti käyttöakselin varassa, tulee käyttöakseli voidella ja huoltaa säännöllisesti.
3. Kaasuttimen puhtaus ja toimivuus on hyvä tarkastaa myös ajoittain. Kaasuttimen säätöihin on harvoin tarvetta koskea, sillä laitteet säädetään yleensä maksitehoille jo tehtaalla. Selvästi viallinen kaasutin on aina syytä vaihtaa uuteen.

Edellä mainittujen huoltotoimenpiteiden lisäksi laitteesi käyttöohjekirjassa saattaa olla mainittu myös muita toimenpiteitä, jotka on syytä tehdä laitteen valmistajan antamien ohjeiden ja aikataulun mukaisesti.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.