valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Suodatinkangas ja piharakentaminen

Suodatinkangas ja piharakentaminen


Suodatinkangas on maanrakennuksessa käytettävä kangas, jonka tehtävänä on erottaa esimerkiksi pihanmuokkauksessa käytettävät maa-ainekset omiksi kerroksikseen. Kankaan tavoin toimiva suodatinkangas ei siis ole tiivis muovi, vaan kyseessä on vettä läpäisevä materiaali. Kangas ei siis muodosta pihamaalle vesilätäköitä, vaan kosteus pääsee siirtymään maakerroksesta toiseen – samalla kun kangas huolehtii etteivät maa-ainekset sekoitu keskenään. Näin toimimalla suodatinkankaan käyttö osiltaan myös lujittaa muokattavia maarakenteita.

Pihamaalla suodatinkangasta voidaan käyttää esimerkiksi pihalaatoituksen tai kulkuväylien pohjatöiden yhteydessä. Tällöin suodatinkankaan käytön ideana on varmistaa, että asennushiekka jonka päälle pihalaatat tulevat pysyy paikoillaan, eikä hiekka valu ajan myötä laatoituksen alla mahdollisesti olevan sorakerroksen väleihin (jolloin laatoituksen pohja pettäisi).

Suodatinkangas käyttöluokka

Suodatinkankaat on tyypillisesti jaettu käyttöluokkiin. Käyttöluokka -merkintä myös kertoo parhaiten sen minkä tyyppisessä ympäristössä kyseistä suodatinkangasta voidaan käyttää.

Käyttöluokka N1 – N1 merkityt suodatinkankaat sopivat yleisesti piha- ja viherrakentamiseen, sekä tapauskohtaisesti myös pihateiden pohjiksi.

Käyttöluokka KL2 – käytetään yleensä soran kanssa niin pihalla kuin pihateilläkin. Kyseessä on monen piharakentajan suosima yleiskangas. Puhekielessä voidaan käyttää myös ilmaisua käyttöluokka 2.

Käyttöluokat N2, N3 (ja ylöspäin) ovat pääsääntöisesti käytössä raskaassa maanrakennuksessa, kun työskennellään suurten murskeiden ja louheiden kanssa. Kyseiset käyttöluokat eivät siis varsinaisesti liity kodin pihamaalla tapahtuvaan viherrakentamiseen tai pihan saneeraukseen.

Sertifioidut suodatinkankaat

Suodatinkankaita vertaillessa kannattaa varmistaa, että tuotteen yhteydessä ei puhuta pelkästä lujuus- tai käyttöluokasta vaan tuotteelle on myönnetty myös sertifikaatti. Sertifikaatin avulla voi varmistua lujuusluokan paikkaansa pitävyydestä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.