valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   TV antennin asennus omakotitaloon

TV antennin asennus omakotitaloon


Aiemmin TV antennin asennus omakotitaloon tehtiin aina talon savupiipun juureen, koska piipun katsottiin olevan katon korkein kohta ja näin varmistavan parhaan signaalin. Nykyaikaisten suositusten mukaan TV antennin asennus tulisi tehdä talon päätyyn, ei savupiipuun. Tästä syystä TV antennille joudutaan monesti hakemaan uusi paikka esimerkiksi kattoremontin yhteydessä. Syitä TV antennin sijoittamiseen talon päätyyn on monia; kun TV antenni sijoitetaan talon päätyyn ei antenni ole esimerkiksi nuohoojan tiellä, eikä antennin kiinnittäminen vaadi ylimääräisten reikien teko savupiippuun tai vesikatteeseen. Ohessa muutamia huomioita TV antennin asentamisesta omakotitaloon.

Uuden TV antennin kiinnitys
Kun TV antennin asennus omakotitaloon tehdään talon päätykolmioon tarvitaan perinteisen mastoputken lisäksi myös seinään ruuvattavat kiinnikkeet, joilla mastoputki kiinnittyy seinään. Mastoputken pituutta ja antennin asennuskorkeutta arvioitaessa on hyvä miettiä aiemman antennin asennuskorkeutta, eli uusi antenni tulisi todennäköisesti saada asettumaan samoihin korkeuksiin. Samalla TV antennin tulisi myös sijaita selvästi vesikatteen pinnan yläpuolella. Mastoputken kiinnikkeitä hankittaessa taas tulee kiinnittää erityistä huomioita kiinnikkeiden pituuteen, eli kiinnikkeiden tarkoitus on myös varmistaa ettei TV antenni jää katon harjan ja räystäiden alle.

TV antennin asennuskohdan suunnittelu ja TV antennin suuntaus
Mikäli talosi sijaitsee alueella jossa TV signaalin kanssa ei ole ongelmia, voidaan antenni monesti sijoittaa kumpaan tahansa talon päädyistä – – kunhan antenni ei jää suurten puiden tai rakennusten varjoon, jotka voisivat heikentää signaalin vastaanottoa. Mikäli talosi taas sijaitsee alueella jossa signaalin kanssa on ongelmia (niin sanottu katvealue), kannattaa antennin asennuskohtaa etsiä yhdessä TV antennien asennuksia suorittavan asentajan kanssa. Asentajilla on käytössään mittauslaitteen joiden avulla voidaan todentaa kuinka vahva signaali alueella on, ja saadaanko antenni vastaanottamaan signaalia paremmin tietyssä kohtaa taloa. Asentajat osaavat myös kartoittaa löytyykö pihamaalta signaalin vastaanottoa heikentäviä asioita (esim. suuret puut), ja missä kunnossa käyttämäsi antennikaapelit ovat.

Mikäli päätät yrittää suunnata omakotitalosi TV antennin itse, yksi hyväksi havaituista tavoista (etenkin taajamassa) on katsoa mihin suuntaan naapuritalojen antennit on suunnattu. Jos lähes kaikkien talojen antennit on naapuristossa suunnattu tiettyyn suuntaan, on se monesti selvä merkki mihin suuntaan omakin antenni kannattaa suunnata.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.