valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Etikan ja ruokasoodan yhteiskäyttö

Etikan ja ruokasoodan yhteiskäyttö


Etikka ja ruokasooda ovat molemmat tuttuja elintarvikkeita ja päivittäistavaroita, joista molemmista on tullut viimeaikoina myös varsin suosittuja siivousaineita. Molempia aineita voidaan käyttää erikseen siivoustyön apuna – – etikan ja ruokasoodan yhteiskäyttö on myös mahdollista. Ohessa yksi toimiva vinkki etikan ja ruokasoodan yhteiskäyttöön.

Viemärin avaaminen ja puhdistus käyttäen etikkaa ja ruokasoodaa
Viemäriaukkoon voidaan suppilon avulla kaataa noin 0.5-1 dl ruokasoodaa. Ja perään 1.5-2.5 dl etikkaa. Tämän jälkeen syntyneen seokseen annetaan vaikuttaa ja vaahdota noin 15 minuuttia jonka jälkeen viemäriin lasketaan ensin kuumaa vettä ja sen perään vielä kylmää vettä.

Huomioitavaa
Näiden kahden aineen yhdistäminen toisiinsa saa aikaan vaahtoamista, joka tapahtuu yksinkertaisesti aineiden kemiallisesta reagoinnista toisiinsa. Mikäli aineita annostellaan yllä olevia määriä enemmän, voi vaahtoaminen olla melko voimakastakin. Tästä syystä vinkkiä kannattaa harjoitella huomattavasti pienemmillä määrillä (esim. lautasella; tl/rkl-mitoilla), jotta saat paremman kuvan vaahdon määrästä. Vaahtoamista ei siis tarvitse pelästyä, mutta se voi tulla pienoisena yllätyksenä kun etikkaa ja ruokasoodaa sekoittaa ensimmäistä kertaa toisiinsa.

Kun vaahtoaminen on loppunut/vähentynyt, kaada viemäriin kuumaa vettä (hanasta tai esim. vedenkeittimestä). Odota tämän jälkeen 10-15 minuuttia, ja laske viemäriin kylmää vettä (anna veden juosta muutaman minuutin).

Käsittelyn tarkoituksena on avata pienet tukokset ja poistaa epämiellyttäviä hajuja aiheuttavat bakteerit. Käsittelyä tehdessä on hyvä huomioida, ettei ruokasoodan ja etikan aiheuttama vaahto etene putkistossa kovinkaan pitkälle – joten käsittelyllä on oikeastaan mahdollista avata vain tukokset, jotka sijaitsevat poistoputken yläpäässä (huoneen puolella) lähellä tiskiallasta tai kylpyhuoneen käsienpesuallasta.

Suurempien tukosten avaamiseen on aina suositeltavaa hankkia ammattiapua, putkimieheltä tai lvi-alan liikkeestä.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.