valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Glyseriini eli Glyseroli siivouskäytössä

Glyseriini eli Glyseroli siivouskäytössä


Glyseriini eli toiselta nimeltään Glyseroli on väritöntä ja tahmeaa/jäykkäjuoksuista nestettä, jota lisätään useisiin ihovoiteisiin ja hammastahnoihin, estämään esimerkiksi tuotteen kovettumista ja sitomaan kosteutta (glyserolin e-koodi on: E422). Kemiallisesti glyseriini luokitellaan (kolmearvoiseksi) alkoholiksi. Vaikka glyseriini eli glyseroli luokitellaan usein täysin myrkyttömäksi, kannattaa sitä käsitellessä käyttää asianmukaisia suojavälineitä (tutustu siis tuoteselosteeseen ja kemikaalikorttiin huolella).

Glyseroli hinta ja saatavuus
Glyseroli (eli glyseriini) on useimmiten apteekeissa tai siivoukseen erikoistuneissa (yleensä tuotetta ei löydy tavallisista marketeista) myytävä tuote; glyseriiniä ei tosin välttämättä löydy aivan jokaisen apteekin valikoimista. Glyserolin ei ole järin kallista, hinta jää usein muutamaan euroon.

Glyseroli ja siivous
Vaikka glyseriini sopisikin ominaisuuksiensa puolesta eräänlaiseksi liuottimeksi – aineella on saatu poistettua esimerkiksi joitain tahroja/värjääntymiä tekstiileistä – esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa vaatteeseen tulleet ruohotahraton hyvä muistaa, ettei kyseessä ole varsinaisesti siivousaineeksi valmistettu aine. Monesti myytäviin glyseriinivalmisteisiin on myös sekoitettu joukkoon vettä, joka vähentää aineen hyötyä siivouskäytössä.

Tämän lisäksi on hyvä muistaa, että monesti liuotinainetta tarvitsevat tahrat vaativat ns. kovan liuottimen, jolloin glyseriini on väärä valinta. Tällöin kannattaa miettiä esimerkiksi alkoholin, tinnerin tai tärpätin käyttöä (jos ne eivät vahingoita puhdistettavaa pintaa).Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.