valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Lämpöpatterien puhdistus

Lämpöpatterien puhdistus


Lämpöpatterin säännöllinen puhdistus vähentää mm. patterista muutoin lähtevää pölykäryä

Patterien puhdistus voidaan hoitaa monella eri tavalla. Yleisin keino lämpöpatterin puhdistukseen on imurin ja pölyhuiskan käyttö. Pölyn ja muun lian puhdistaminen pattereista vähentää pattereista lähtevää palaneen hajua, joka tulee usein vastaan etenkin syksyisin kun patterit kytketään päälle.

Vinkit lämpöpatterin puhdistukseen
Lämpöpattereiden käyttöohjeissa saattaa olla joitain suosituksia patterin puhdistuksesta, jotka tulisi ottaa huomioon. Erityisesti sähköpattereita puhdistettaessa tulee muistaa, että kyseessä on sähkölaite, joten veden käytön kanssa tulee olla erityisen tarkkana – veden käyttöä tuleekin mieluusti välttää kokonaan pattereiden puhdistuksen yhteydessä.

Patterin puhdistus erityisvälineet
Patterien puhdistukseen on olemassa erityisiä patterimoppeja, jotka keräävät lian ja pölyn pattereista staattisen sähkön avulla. Tämän kaltaiset tuotteet ovat erityisen hyviä patterin välien puhdistuksessa. Myös ns. mikrokuituliinahansikas on hyvä työväline pattereiden puhdistuksessa, sillä perinteinen suora/taipumaton pölyhuiska ei välttämättä puhdista pölyjä patterin väleistä.

Pattereissa olevien tahrojen poistaminen
Etenkin keittiön pattereihin tulee välillä roiskeita ruoanlaiton yhteydessä, ja patterin ollessa lämmin nämä roiskeet palavat helposti kiinni patteriin. Koska patterin pintaa ei saisi naarmuttaa tai kolhia puhdistuksen yhteydessä, ei naarmuttavien ja hankaavien työtapojen käyttö ole suositeltavaa.

Mikäli tahroista puhdistettava patteri on sähköpatteri, tulee se puhdistuksen ajaksi kytkeä pois päältä, ja patterin virtajohto tulee myös irrottaa seinästä. Anna patterin myös jäähtyä ennen puhdistusta. Voit aluksi kokeilla hieroa tahraa kevyesti kostutetulla mikrokuituliinalla tai siivousrätillä. Tarvittaessa voit käyttää myös puhdistusaineita apuna, älä kuitenkaan käytä liuottimeksi luokiteltavia puhdistusaineita sillä ne saattavat vaurioittaa patterin maalipintaa.

Myös höyrypuhdistin (kohdesuuttimella) voi olla avuksi patterien puhdistuksessa (ennen käyttöä tarkista patterin ohjekirjasta onko käyttö suositeltavaa). Ole kuitenkin tarkkana ettei höyrypuhdistimen vesihöyryä pääse patterin sähköosiin.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua