valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Eroon viemärin hajusta

Eroon viemärin hajusta


Viemärin hajun poisto
Viemärin haju johtuu yleisimmin tiivisteistä tai vesilukosta, joka ovat päässeet kuivumaan. Myös alipaineinen ilmastointi, voi olla syynä viemärin hajuun; tässä tapauksessa ilmastointi vetää korvaavaa ilmaa esimerkiksi tyhjästä vesilukosta ja nostaa näin viemärin hajun huoneeseen.

Myös pitkään käyttämättä ollut (ja kuivumaan päässyt) vesilukko saattaa olla syynä huoneessa olevaan epämiellyttävään viemärin hajuun. Monesti pelkkä veden juoksuttaminen viemäriin riittää poistamaan viemärin hajut huoneesta. Tästä syystä vesilukollisia lattiakaivoja onkin suositeltavaa pitää vain tiloissa, joita käytetään säännöllisesti. Näin vältytään kuivumisen mukanaan tuomilta viemärin hajuilta.

Vesilukkojen täyttö ja viemärin hajun poisto
Vesilukot on myös syytä täyttää esimerkiksi ennen kuin lähdet pitkälle lomamatkalle, toiset laittavat vesilukkoon (täytön jälkeen) myös pienen määrän ruokaöljyä. Veden pinnalle jäävä öljy luo pintajännitteen, joka estää veden haihtumista vesilukosta, ja näin ollen myös viemärin hajun leviämistä huoneistoon. Ennen öljyn lisäämistä viemäriin tulee juoksuttaa jonkin verran vettä, jotta viemärissä mahdollisesti olevat pesuaineet saadaan pois (pesuaineet ja saippua heikentävät öljyn luomaa pintajännitettä). Tämän jälkeen viemäriin voidaan kattaa esim. 0.5 dl rypsiöljyä.

Viemärin hajun poisto kylpyhuoneessa
Kylpyhuoneessa viemärin hajua voivat aiheuttaa myös lika joka on kerääntynyt vesilukkoon tai viemäriin. Tästä syystä lattiakaivot on syytä tarkastaa ja aina tarvittaessa puhdistaa aika-ajoin. Lisäksi kylpyhuoneessa tulee tarkistaa myös poistoilmaventtiili, tukkoinen ilmanvaihto kasvattaa vain entisestään hajujen määrään.

Viemärin haju ja käsienpesu-/tiskialtaat
Lattiakaivojen lisäksi viemärin haju saattaa nousta huoneeseen myös käsienpesu- tai tiskialtaasta. Edellä mainittua öljyvinkkiä voidaan hyödyntää myös pesualtaiden kanssa, etenkin jos syynä on kyseisen altaan vähäinen käyttö (hajulukko pääsee kuivumaan). Mikäli allas taas on aktiivisessa käytössä on syytä selvittää kaadetaanko altaaseen esim. ruoantähteitä tai paistinrasvoja, jotka voisivat itsessään aiheuttaa viemärin tukkeutumisen ja hajujen muodostumisen.

Viemärin hajunpoisto etikalla
Viemärin hajua voi neutralisoida myös laittamalla reilun desin etikkaa yöksi viemäriin.

  • Tarkista tiivisteiden ja vesilukon kunto
  • Puhdista vesilukko irtoliasta säännöllisesti
  • Tarkista myös ilmanvaihdon toimivuus
  • Kokeile hajuja neutralisoivia aineita


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.