valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Homeen hajun poistaminen

Homeen hajun poistaminen


Homeen haju pois
Kun asunnossa tai huoneistossa on homeen hajua, tulisi keskittyä itse homeen löytämiseen – – eikä pelkän homeen hajun poistoon. Joissain tapauksissa ummehtunut haju ei välttämättä johdu homeesta, mutta yleensä samat hajunpoisto menetelmät toimivat näihinkin tapauksiin.

Homeen hajun poisto huoneistosta
Yksi helppo ja nopeasti kokeiltu vinkki homeen hajun poistoon huoneistosta on etikan käyttö. Voit kaataa etiikkaa pieneen astiaan, ja asettaa sen lähelle homeen hajun lähdettä. Anna etikan vaikuttaa huoneessa mahdollisimman kauan, jonka jälkeen tuuleta huone huolellisesti (etikan hajun poistamiseksi). Tämä vinkki ei siis varsinaisesti tee itse homeelle mitään, mutta neutralisoi homeen hajua.

Myös otsonoinnin ja/tai höyrypuhdistimen käytön on todettu poistavan tehokkaasti myös homeen hajua huoneistosta.

Homeen hajun poisto huonekaluista
Homeen haju pinttyy helposti esimerkiksi vanhoihin sohviin. Höyrypuhdistin saattaa poistaa homeen hajun, mutta joissain tapauksissa sen höyry ei ole riittävän kuumaa poistamaan hometta ja sen hajua. Tästä johtuen onkin syytä tarkistaa esimerkiksi sohvan pehmusteet tai vuodevaatelaatikko, koska homeen hajun aiheuttajan saattaa hyvin löytyä sieltä.

Homeen haju pois vaatteista ja tekstiileistä
Homeen hajun saa poistettua vaatteista myös etikalla. Kaada vettä ämpäriin tai muuhun astiaan ja mukaan loraus etikkaa. Anna tekstiilin liota etikkavedessä noin vuorokaudenajan, ja pese sitten hoito-ohjeen mukaisesti. Ennen etikan käyttöä tulee tarkistaa sen sopivuus tekstiilille.

Joissain tapauksissa myös varastoidut matot voivat haista homeelle tai ummehtuneelle. Tällöin matot voidaan luonnollisesti tuulettaa ensin. Jos tuulettaminen ei poista homeen hajua, (eikä matossa selkeästi näy hometta) voidaan matto levittää lattialle, ja ripotella matolle ruokasoodaa. Soodan annetaan vaikuttaa noin 1vrk jonka jälkeen se imuroidaan pois. Käsittely kannattaa tehdä esim. varastossa tai kodinhoitohuoneessa, jolloin maton hajut eivät haittaa asumista.

  • Etikkaa voi kokeille homeen hajun poistossa
  • Höyrypuhdistin auttaa pääsemään eroon hajusta
  • Otsonointi poistaa homeen hajun tehokkaasti


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua