valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Ohjeet palaneen hajun poistoon

Ohjeet palaneen hajun poistoon


Palaneen haju pinttyy helposti asuntoon ja tekstiileihin – kuten vaatteisiin ja kankailla päällystettyihin huonekaluihin. Vaatteista palaneen haju lähtee usein parhaiten pois ajan kanssa; eli kun tekstiili pestään ja tuuletetaan muutamaan kertaan poistuu myös palamisen haju vaatteesta. Huonekaluista ja asunnosta palaneen hajua voi olla vaikeampi poistaa, pelkällä tuulettamisella.

Otsonointi poistaa palaneen hajun
Otsonointi ja höyrypuhdistus ovat molemmat hyväksi havaittuja tapoja poistaa palaneen haju. Mikäli et omista kyseisiä laitteita, saattaa olla järkevämpää kokeilla ensin muita työtapoja palaneen hajun poistamiseen.

Palaneen hajun poisto etikalla
Etikkaa voidaan käyttää kahdella eri tavalla palaneen hajun poistoon. Voit kaataa etikkaa esimerkiksi syvälle lautaselle ja asettaa lautasen lähelle palaneen hajun lähdettä. Anna etikan vaikuttaa pidemmän aikaan ja tuuleta huone sen jälkeen hyvin, jotta pääset eroon etikan hajusta.

Keittiössä voit myös laittaa kattilaan kylmää vettä ja etikkaa. Tämän jälkeen kiehautat vesi-etikka seoksen liedellä, niin että etikkahöyryä tulee huoneeseen reilusti. Tämän jälkeen tuuleta keittiö huolellisesti. Toimenpiteen aikana on syytä välttää etikkahöyryn ylimääräistä hengittämistä tai sen joutumista esim. silmiin (muista siis tarvittavat suojavälineet; Huomaa myös ettei etikkaa tule lisätä kuumaan veteen).

Palaneen hajun poisto huonekaluista
Palaneen hajun poisto kaapeista ja lipastoista saattaa osoittautua vaikeaksi. Jos etikka astian käyttö ja tuulettaminen eivät poista palaneen hajua, voit kokeilla pyyhkiä huonekalun voimakkaalla pesu/puhdistusaineella. Varo kuitenkin vahingoittamasta huonekalun pintaa (esim. lakkapinta). Joissain tapauksissa ainoa keino saada palaneen haju poistettua huonekaluista, on huonekalun uudelleen maalaaminen.

  • Tuulettaminen ja pesu ensiapuna
  • Otsonointia on mahdollista käyttää apuna
  • Myös etikka neutralisoi hajuja


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua