valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Tekstiilien puhdistusvaahdon käyttö

Tekstiilien puhdistusvaahdon käyttö


Tekstiilin puhdistusvaahto eli ns. kuivavaahto on tuote, jonka avulla esimerkiksi tekstiilipinnoitettuja huonekaluja ja (ei-nahkaisia) autonistuimia voidaan puhdistaa, ilman että tekstiilipintaa tarvitsee irrottaa puhdistettavasta kohteesta. Näiden käyttökohteiden lisäksi tekstiilien puhdistusvaahto sopii hyvin myös useille erityyppisille matoille, sekä muille vettä heikosti sietäville tekstiilipinnoille. Tuotteen soveltuvuus puhdistettavalle pinnalle tulee aina varmistaa ennen käyttöä, esimerkiksi testaamalla tuotetta puhdistettavan pinnan huomaamattomaan kohtaan. Useimmiten tekstiilien puhdistusvaahtoa voidaan käyttää kaikilla pinnoilla jotka kestävät vesipesun, mutta joiden peseminen edellyttäisi esimerkiksi verhoilun purkamista (erotuksena villa ja silkkipinnat, joille puhdistusvaahdon käyttöä ei voida suositella). Ohessa muutamia huomioita puhdistusvaahdon käytöstä.

Tekstiilien puhdistusvaahdon käyttäminen
Tekstiilin puhdistusvaahdon käyttö on varsin yksinkertaista. Yleensä puhdistusvaahto sumutetaan puhdistettavalle pinnalle lähietäisyydeltä, jonka jälkeen vaahdon annetaan vaikuttaa tuotteen käyttöohjeessa mainitun ajan. Tämän jälkeen ylimääräinen vaahto harjataan tai kaavitaan kevyesti pois; lopuksi puhdistettava pinta voidaan imuroida puhtaaksi. Näin toimimalla varmistetaan ettei pinnalle jää jäänteitä puhdistusaineesta.

Tekstiilin puhdistusvaahdon käyttö on monesti perusteltua esimerkiksi tilanteessa jossa tuolin tai jakkaran puhdistettava pehmuste on vaikeasti irrotettavissa (nidottu tai liimattu kiinni); tai nojatuolissa jonka pehmusteet eivät saisi kastua puhdistuksen yhteydessä. Lisäksi puhdistusvaahtoa käytetään usein myös ammattiajossa olevien autojen istuinten puhdistukseen (taksit ja rekat); jolloin istuimet voidaan puhdistaa nopeasti, ajoneuvon sisätiloille tehtävän puhdistuksen (tai auton muun huollon) yhteydessä – – ilman että istuinten kuivumista tarvitsee jäädä odottamaan.

Mikäli käytät tekstiilin puhdistusvaahtoa autossa, muista ettei puhdistusvaahdon käyttö korvaa tekstiilipintojen säännöllistä imurointia. Puhdistusvaahto ei usein myöskään poista autossa olevia hajuja; voit kokeilla esimerkiksi kahvin käyttöä hajujen poistoon – – tai pinttyneiden hajujen poistoa otsonoinnilla.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua