valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Kahvin käyttö hajunpoistossa

Kahvin käyttö hajunpoistossa


Tavallisen suodatin kahvin avulla on mahdollista peittää ja neutralisoida erilaisia epämiellyttäviä hajuja. Kahvi toimii hajunpoistossa samalla tavalla kuin esimerkiksi etikka, eli kahvi sitoo ja peittää epämiellyttävän hajun ”alleen”, jonka jälkeen tilaan tullut kahvin haju puolestaan poistuu helposti tuulettamalla. Ohessa muutamia huomioita kahvin käytöstä hajunpoistajana.

Kahvin käyttö hajunpoistajana autossa
Useat rekka- ja taksikuljettajat käyttävätkin normaalia suodatinkahvia hajujenpoistoon auton sisätiloista. Suodatinkahvia ripotellaan suoraan pussista esimerkiksi auton lattialla olevalle matolle, jonka jälkeen kahvin annetaan vaikuttaa esim. yön ylitse. Seuraavana aamuna kahvi yksinkertaisesti imuroidaan pois. Pinta jolle kahvia ripotellaan tulisi olla täysin kuiva, sillä muutoin kahvi imee itseensä kosteutta ja pinnalle muodostuu eriasteisia kahvitahroja. Mikäli kuljetat autossasi esimerkiksi koiria, voit säännöllisellä kahvin käytöllä ehkäistä koiran hajujen pinttymistä autoon. On kuitenkin hyvä huomioida, että jo pinttymään päässyttä hajua kahvi ei välttämättä poista (esimerkiksi tupakan haju). Pahasti pinttyneisiin hajuihin kannattaa kokeilla esimerkiksi otsonointia.

Kahvi hajunpoistajana muissa sisätiloissa
Autojen lisäksi kahvia on mahdollista käyttää myös asuintiloissa. Kahvia voidaan ripotella samaan tapaan suoraan pussista hajunlähteelle, antaa vaikuttaa ja imuroida pois (huomioi tekstiili/pintakohtaiset rajoitukset). Sisätiloissa tapahtuvassa hajunpoistossa voidaan usein hyödyntää myös kahvinporot, eli napata kahvinkeittimestä käytetty/täysinäinen suodatinpussi talteen. Käytettyä suodatinpussia (jossa kahvinporot ovat sisällä) ei tule laittaa suoraan hajunlähteen päälle, koska suodatinpussissa oleva neste aiheuttaisi ymmärrettävästi pinnan tahriintumisen. Sen sijaan suodatin pussi (tai useampi) voidaan laittaa esimerkiksi syvään lautaseen ja viedä hajunlähteen lähelle neutralisoimaan ilmaa. Näin toimimalla suodatinpussista valuva neste ei aiheuta tahroja.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua