valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Rosterin puhdistus

Rosterin puhdistus


Rosteri – suosittu materiaali
Rosteri nimitystä käytetään puhekielessä yleisesti kiiltäväksi harjatusta teräksestä – – mutta kodinkoneissa käytettyä terästä ei tule kuitenkaan automaattisesti sekoittaa ruostumattomaan teräkseen. Ulkonäkönsä ansiosta rosteri istuu hyvin nykyaikaiseen sisustukseen ja materiaalina sitä voidaan yhdistellä useisiin erityyppisiinkin sisustuksiin. Esteettisyytensä johdosta rosteria on alkanut esiintyä enenevissä määrin niin keittiöissä kuin kylpyhuoneissakin, joten kyseinen pinta tulee yhä useammin vastaan myös kodinhoidossa. Ohessa muutamia huomioita rosterin puhdistukseen liittyen.

Rosterin puhdistaminen arkena – estetiikka ja käytännöllisyys
Moni valitsee keittiöönsä rosterisen pinnan esimerkiksi uuniin tai jääkaappiin ulkonäön johdosta. Arkisessa käytössä tulee kuitenkin nopeasti ilmi, että sormenjäljet ja muu lika näkyvät yllättävänkin helposti rosterin kiiltävässä pinnassa. Vaikka edellä mainitut jäljet näkyvät helposti rosterissa, ovat ne myös suhteellisen helposti puhdistettavissa.

Rosterin arkipuhdistus sujuu helposti mikrokuituliinalla, joka poistaa pinnalta esimerkiksi edellä mainitut sormenjäljet. Myös ruokasooda-vesi seoksella on mahdollista poistaa tummia läiskiä rosterista. Seos jätetään vaikuttamaan hetkeksi rosterin pinnalle, jonka jälkeen seos pyyhitään pois kostealla. Lopuksi pinta on hyvä kuivata esim. talouspaperilla.

Rosterin puhdistus kodinkoneet
Ennen rosteripintaisen kodinkoneen puhdistusta tulee tutustua valmistajan antamiin rosterin puhdistusta koskeviin ohjeisiin pinnan/laitteen hoito-ohjeesta. Monesti laitevalmistajat suosittelevat pinnan pyyhinnän lisäksi myös suoja-aine käsittelyä, joka helpottaa kodinkoneen puhdistusta jatkossa. Rosteria varten on olemassa erillisiä käsittely- ja puhdistusaineita, jotka estävät lian ja sormenjälkien tarttumista rosteriin. Näitä tuotteita kannattaa tiedustella rautakaupasta tai isommista marketeista.

Rosteri puhdistus – yleistä
Rosterin puhdistuksessa ei tule käyttää työvälineitä tai –menetelmiä, jotka voisivat pilata tai naarmuttaa rosterin pintaa. Älä siis käytä puhdistuksessa teräviä tai hankaavia työvälineitä, jotka saattaisivat helposti naarmuttaa puhdistettavaa pintaa.

Katso myös vinkit muiden metallipintojen puhdistukseen.Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.