valikko

Siivous
Kotityöt
Pyykinpesu
Tuholaistorjunta
Kodin remontit
Pihatyöt

/   /   Autotallin siivous ja puhdistus

Autotallin siivous ja puhdistus


Autotallin siivous kannattaa suorittaa säännöllisesti muutaman vuoden välein, jotta autotalliin ei pääse kerääntymään ylimääräisiä tavaroita. Usein etenkin ovellinen autotalli muuttuu varastoksi ja täyttyy tavaralla, jonka seurauksena autolle ei löydy enää paikkaa tallista. Autotallin puhdistus voidaan ajoittaa esimerkiksi keväälle, kun lumilapiot ja kolat viedään odottamaan seuraavaa talvea.

Tee autotallin puhdistus perusteellisesti
Mikäli autotallin edellisestä siivouksesta on päässyt vierähtämään tovi, on syytä käydä huolellisesti läpi kaikki tavarat joita autotallissa säilytetään. Tällöin autotallin siivous ei tapahdu aivan hetkessä, joten työhön kannattaa varata riittävästi aikaa. Näin toimimalla autotallin puhdistus saadaan tehtyä huolellisesti – kerralla kuntoon tyylillä.

Monesti autotalli on niin täysi laatikoita ja koreja ettei tallissa käytännössä pääse edes liikkumaan. Tällöin tavaroiden inventointi kannattaa aloitta heti ovensuusta ja suorittaa tavara/laatikko kerrallaan. Ylimääräinen ja tarpeeton roina tulisi heittää pois tai viedä kierrätykseen (tai vaikka kirpputorille). Näin toimimalla vapautetaan varastointi tilaa. Autotalliin kerääntyy usein myös puolityhjiä öljy purkkeja; on syytä muistaa että öljypurkkien ja vastaavien ongelmajätteiksi luokiteltavien aineiden hävitys tulee suorittaa asianmukaisesti.

Huomioi myös ettei pois heitettävää tavaraa kannata laittaa autotalliin roska-autoa odottamaan, vaan tavarat kannattaa laittaa esimerkiksi peräkärryn kyytiin ja viedä kaatopaikalle – muuten samat tavarat pyörivät autotallissa vuodesta toiseen. Oman paikkakuntasi kaatopaikan vastaanotto päiviä ja aukioloaikoja (aikoja joina yksityishenkilöt voivat viedä jätettä kaatopaikalle) voit selvitellä kuntasi tai alueesi jätekeskuksen verkkosivuilta.

Tarkasta rakenteet
Autotallin siivouksen yhteydessä kannattaa tarkistaa myös tallin rakenteiden kunto. Seiniin tulleet halkeamat ja kolot, voivat mahdollistaa esimerkiksi hiirien ja rottien pääsyn autotalliin. Tämän kaltaiset halkeamat olisi syytä tukkia. Lisäksi iv-kanavia suojaavien jyrsijäverkkojen tai hyönteisverkkojen kunto kannattaa myös tarkistaa, jotteivät esimerkiksi rotat ja hiiret päädy autotalliin.

Autotallin lattian puhdistus
Kun autotalli on saatu tyhjäksi tavarasta kannattaa kiinnittää huomiota myös autotallin lattian kuntoon ja puhtauteen. Aluksi lattia kannattaa harjata puhtaaksi, joka yleensä on täysin riittävä toimenpide varastokäytössä olevan tilan lattialle. Jos autotallin lattiassa on öljytahroihin viittaavia laikkuja (ja ne halutaan saada pois) on edessä melkoinen remontti, sillä huokoisen betonin sisään imeytynyt öljy ei lähde pois pesemällä tai liuottimilla. Yleensä öljyn tahriman autotallin lattian puhdistus vaatii betonipinnan hionnan (tai tahriintuneen kohdan irti piikkauksen), jonka jälkeen kohta tulee tasoittaa.


Löysitkö virheen tai haluatko muokata artikkelia?
Lähetä parannusehdotuksesi artikkeliin

Ladataan hakua
Yrityshaku
Siivous.Infosta voit hakea myös paikkakunnallasi toimivia siivous-, huolto- ja rakennusalan yrityksiä. Kirjoita oheiseen hakukenttään paikkakuntasi nimi ja löydä tarjolla olevalle työlle tekijä.